İsmail Saymaz'dan Sinan Oğan'a '100 bin imza' hatırlatması: Kandil’den mi destek istemiş oldunuz?

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Karabağ’ı değil, Kandil’i mi destekleseydik” diyen Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, aday olabilmesi için gerekli 100 bin imzayı toplamak amacıyla Kılıçdaroğlu'ndan destek istediğini hatırlattı. Saymaz, "Siz bu durumda Kandil’den mi destek istemiş oldunuz?" diye yazdı.

İsmail Saymaz'dan Sinan Oğan'a '100 bin imza' hatırlatması: Kandil’den mi destek istemiş oldunuz?

Gazeteci İsmail Saymaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Karabağ’ı değil, Kandil’i mi destekleseydik” diyen Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın, aday olabilmesi için gerekli 100 bin imzayı toplamak amacıyla Kılıçdaroğlu'ndan destek istediğini hatırlattı. Saymaz, "Siz bu durumda Kandil’den mi destek istemiş oldunuz?" diye yazdı.

14 Mayıs'ta yapılan seçimlerde yüzde 5.2 oy alarak üçüncü olan Sinan Oğan, daha sonra yaptığı açıklamayla yarın yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme çağrısı yapmıştı.

“Karabağ’ı değil, Kandil’i mi destekleseydik”  demişti

Oğan, Erdoğan'a desteğini açıkladıktan sonra, daha önce kendisine yer vermediği gerekçesiyle kapısına giderek protesto ettiği TRT Haber canlı yayınına çıktı. Daha sonra CNN Türk canlı yayınına çıkarak seçmene seslenme fırsatı bulan Oğan, son olarak Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Antalya'da seçim çalışmalarına katıldı. 

Erdoğan'ın 'Cumhur İttifakı'nın bir elemanı gibi çalışmaya başladı' dediği Sinan Oğan, katıldığı canlı yayında, Kılıçdaroğlu yerine Erdoğan'ı destekleme kararını, “Karabağ’ı değil, Kandil’i mi destekleseydik”  ifadeleriyle açıkladı. 

"Siz bu durumda Kandil’den mi destek istemiş oldunuz?"

Gazeteci İsmail Saymaz ise, cumhurbaşkanlığı seçimi başlangıcında aday olunabilmesi için 100 bin imzaya ihtiyaç duyan Oğan'ın Kılıçdaroğlu'ndan destek istediği iddialarını hatırlattı. "Siz bu durumda Kandil’den mi destek istemiş oldunuz?" göndermesini yapan Saymaz, paylaşımında şunları yazdı:

"Sinan Oğan, “Karabağ’ı değil, Kandil’i mi destekleseydik” diyor. Sormak isterim. Sayın Oğan, aday olmak için gereken 100 bin imzayı toplamak amacıyla Kılıçdaroğlu’ndan destek istediğiniz belirtildi. Bu bilgi doğru mudur? Siz bu durumda Kandil’den mi destek istemiş oldunuz?" 

T24

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER