İYİ Parti: Maçların seyircisiz oynanması bir akıl tutulmasıdır

İYİ Parti, 'Hükümet istifa' sloganları sonrası maçların seyircisiz oynanmasını isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, "Maçların seyircisiz oynanmasını talep etmek bir akıl tutulmasıdır. Nasıl ki seçimler seçmensiz olmazsa tribünler de taraftarsız olmaz" ifadeleriyle yanıt verdi. Yapılan açıklamada taraftarlara destek verildi: "Demokratik protesto haklarını kullanan taraftarlarımızın yanında durduğumuzu bu vesileyle ilan ediyoruz."

İYİ Parti: Maçların seyircisiz oynanması bir akıl tutulmasıdır

İYİ Parti, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşmalarında hükümeti istifaya çağıdan taraftarlara destek verdi.

Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin asırlık çınarları Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri özelinde başlatılan ve anlaşıldığı kadarıyla daha da yaygınlaşıp toplumun geneline yayılmaya çalışılacağı düşünülen korku ve baskı iklimini İYİ Parti olarak reddediyoruz. Demokratik protesto haklarını kullanan taraftarlarımızın yanında durduğumuzu bu vesileyle ilan ediyoruz" denildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tribünleri hedef alan açıklamasında maçların seyircisiz oynanmasını talep etmesine de değinilen açıklamada, "Maçların seyircisiz oynanmasını talep etmek bir akıl tutulmasıdır. Nasıl ki seçimler seçmensiz olmazsa tribünler de taraftarsız olmaz" ifadeleleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Eleştiri ve protesto bir haktır. Siyaset, toplumdan korkarak ve topluma rağmen değil, toplumu dinleyerek ve onlarla birlikte yapılır. İnsanları gösteri ve ürüyüş haklarını kısıtlamak, Twitter'a erişim engeli getirmek veya statlara seyirci almamak ancak istibdat anlayışının eseridir.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Hükümete tavsiyemiz; mesailerini asıl odaklanmaları gereken ve bir türlü layıkıyla yerine getirmedikleri ödevlerinden ayırmadan milletin yaralarını sarmalarıdır. Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarlarının Kızılay gibi bir kurumu deprem sonrası çadır ve yemek “satan” bir şirket haline dönüştürenlerden alacak aklı olmadığı gibi bunlardan gelecek tepkiden de endişesi yoktur. "

BİRGÜN GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER