İzmir’de tarihi gün! Millet İttifakı’ndan gövde gösterisi

Millet İttifakı'nın altı lideri ilk kez bir mitingde bir araya geldi. İzmir'de 1 milyondan fazla kişi Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu.

İzmir’de tarihi gün! Millet İttifakı’ndan gövde gösterisi

Millet İttifakı'nın Büyük İzmir Mitingi’nde büyük coşku….

Cumhuriyet ve Gündoğdu meydanlarını 1 milyondan fazla kişi doldururken, alanın çevresine vatandaşların programı izleyebilmesi için dev ekranlar kuruldu.

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları karışladı.

Kılıçdaroğlu’na, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, konuşma yapmadan önce eşi Selvi Hanım’la kuliste böyle görüntülendi.

Kordon bölgesini dolduran vatandaşlar İzmir Marşı’nın yanı sıra Edip Akbayram ve Tarkan şarkılarıyla coştu.

KILIÇDAROĞLU: KURULUŞUN VE KURTULUŞUN KENTİNDEYİZ

18.26: Mitingin finalinde sahneye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

– Kuruluşun ve kurtuluşun kentindeyiz, Hasan Tahsinlerin kentindeyiz. Benim umudum sizlersiniz, beraber, birlikte Türkiye’nin içine düştüğü bu durumdan Türkiye’yi çıkarmayı birlikte yapacağız. Türkiye’yi birlikte aydınlığa çıkaracağız.

BÜTÜN ENGELLERİ YIKACAĞIM

– Bay Kemal’in sözünü veriyorum. Ne olursa olsun bütün engelleri yıkacağım. Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım. Adaleti birlikte gerçekleştireceğiz. Hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız. Oy versin vermesin, herkes emin olsun Bay Kemal onun yanında olacaktır.

BU SEÇİMLER DEMOKRASİYİ GETİRME SEÇİMİDİR

– Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermeleri gereken bir seçimdir. Bu seçimler demokrasiyi yeniden inşa etme seçimidir. Bu seçimlerin hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye’yi inşa etmenin seçimdir. Bu seçimler kadın erkek eşitliğini sağlayacak seçimlerdir. Bu seçimler kucaklaşma seçimidir, ayrışma değil. Bu seçimler Türkiye’ye demokrasi getirme seçimidir.

– Gençlerimiz tarihe bir not düşecekler. Ve daha ileri yaşlarında çocuklarına anlatacaklar. Türkiye’de otoriter bir yönetim vardı. Bir tweet atarken bile ailelerimiz bizi uyarırdı. Ben 14 Mayıs’ta sandığa gittim, oyumu kullandım ve otoriter rejimi değiştirdim. Benim bir oyumun demokrasi için değeri çok büyüktü diye anlatacaktır.

SİZDEN TEK İSTEDİĞİM…

– 21. yüzyılda Türkiye’nin büyümeye, kalkınmaya, gücünü göstermeye ihtiyacı var. Türkiye’nin dünya ile rekabete ihtiyacı var. Dünyanın her tarafından en yetkin insanlarla birlikte çalışıyoruz. Bir Kemal kurdu, 1. yüzyıl başladı. Bir Kemal geldi, 2. yüzyıl başlıyor. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız.

– Sizden tek isteğim sandığa gidin, sizden tek isteğim geçen seçimlerde AKP’ye, MHP’ye oy vermiş bir yakınınızı ikna edin ve beraber sandığa gidin. Türkiye’nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı’na oy isteyin.

image small

5 YIL İÇİNDE 300 MİLYAR DOLAR YATIRIM

– Bu ülkeye baharları getireceğim, bu ülkeye huzuru getireceğiz, bu ülkeye kardeşlik getireceğim, çiftçiyi toprakla buluşturacağım göreceksiniz. Kırsalda hiçbir kadının, gencin aç kalmasını düşünen düşünceyi tersyüz yapacağız. Her kadının sosyal güvencesi olacak. Her kadın evladını okula huzur içinde gönderecek. 5 yıl içinde 300 milyar dolar para gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak. 

YEMEM EFENDİM, YEMEM

– O dışarıya götürdükleri 418 milyar dolar var. O parayı son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. Endişe etmeyin. Uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Amerika’da çiftlikler alacaklar, gökdelenler yapacaklar. Bay Kemal bunları yiyecek? Yemem efendim yemem. Son kuruşuna kadar alıp getireceğim.

– 2015’ten bu yana emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye veriyorlar. Biner lira verdiler. Şimdi seçime giriyoruz diye artırdılar. Önümüzde Kurban Bayramı var, bankaya gittiğinde 15 bin lira paranız olduğunu göreceksiniz.

– Köylerdeki bütün okulları açacağız ve 100 bin öğretmen atamasını yapacağız. Ferhat ile Şirin’in buluştuğu gibi öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız. Kırsalda veteriner olacak, ziraat teknisyeni olacak, hayvanların aşıları olacak. Öğretmenler gibi onlar da devletten maaş alacaklar.

BENİM SARAYLARDA GÖZÜM YOK

– Dışarıdan arpa, yulaf, buğday, et, canlı hayvan alıyoruz. Ne oluyor ya? Bunların tamamını biz Türkiye’de yapamaz mıyız. Yapabiliriz. Ama bir siyasi tercih var. Onları yoksulluğa mahkûm etmek. Bu siyasi tercihi değiştireceğiz. Onlar beşli çeteye çalışacak, Bay Kemal vatandaşa çalışacak. Benim saraylarda gözüm yok, Mustafa Kemal’in Çankaya’sına gideceğiz, orada kalka hizmet edeceğiz.

16 UÇAĞI DA SATACAĞIM

– Beş yerden, altı yerden aylık alanları kapının önüne koyacağım. İklim değişikliği ile beraber Akdeniz Havzası giderek ısınıyor, orman yangınları giderek artıyor. 16 uçağı var beyefendinin. 16 uçağın 16’sını da satacağım, orman yangınları için uçak alacağım.

– Ekrem Başkan’ın söylediği çok güzel bir söz vardı. Ne diyordu? Her şey… İnanın her şey çok güzel olacak. İnanın bu ülkeye baharları getireceğiz, inanın hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, inanın beşli çetelere çalışmayacağız, inanın. Bu güzel ülkeye huzuru, bereketi getireceğiz.

AKŞENER: İZMİR KARARINI VERMİŞ

18.17: Eşiyle birlikte İzmirlileri selamlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şunları söyledi:

–  Atatürk’ümüzün hemşerileri, Zübeyde Hanım’ı bağrında taşıyan İzmir… Ben Atatürk’ümüzün hemşerisiyim, dolayısıyla benim hemşerilerim İzmir. Çaka Bey’in bin yıl evvel fethettiği Çaka Bey’in İzmir’i. Ve işgale karşı Atatürk’ümüzü Samsun’a gönderen İzmir…

– 14 Mayıs gecesi eğer biz kazanırsak işgalci olacakmışız ya. İşgali sona erdiren İzmir, bugün burada gördüğüm İzmir kararını vermiş. Atatürk’ümüzün bıraktığı emanete sahip çıkan İzmir bizi istismar eden, vatandaşlık satan, 10 milyon Suriyeliyi ülkemize dolduran bu harami düzene son verecek.

– İzmir’e gâvur diyenler Cumhuriyetimizin kurucularına ayyaş dediler. Sonra ne oldu? O iki ayyaş sözüne karşı önce kadınlar, sonra gençler ayağa kalktı ve 14 Mayıs akşamı inşallah ve mutlaka 13. cumhurbaşkanı seçilecek. Kendisini alkışlarla makamına oturtacağız. Ama sayın Erdoğan ve arkadaşlarını da nezaketle emekli edeceğiz.

– Moralim için istiyorum, iradem için istiyorum, ailem için istiyorum, torunum için istiyorum, tüm kadınlar için istiyorum. Çünkü bu mücadeleyi verebilmek için sizlere ihtiyacım var. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!

DAVUTOĞLU: MİLLETİMİZİ İKİ KADER YOLU BEKLİYOR

17.48: Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

– İzmir bugün buradan Ankara’ya, Beştepe’ye ve daha ötesine diyor ki biz buraya yeni bir ufuk çizmeye, yeni bir kader yazmaya geldik. Bu manzara kolay olmadı. Aylarca toplandık, aylarca görüştük. Hiçbir şeyimiz gizli olmadı. Şimdi milletimizi iki kader yolu bekliyor. Ya şu anda otoriter yolsuzluk düzeniyle kirlenmiş cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi devam edecek ya da Türkiye’mizi, milletimizi birleştiren Millet İttifakı gelecek, yeni bir ufuk çizecek.

HERKES İSTEDİĞİ GİBİ GİYİNECEK

– Demokrasi ve özgürlükler. İnsan hakları. Cumhur İttifakı denen bu yamalı bohça yoluna devam ederse ki edemeyecek, bugünkü baskılar devam edecek. Ama biz gelirsek, 13 cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları olarak biz özgürlük alanlarını genişleteceğiz. Hiç kimse ötekileştirilmeyecek. Gençler bir tweet dolayısıyla cezalandırılmayacak. Herkes istediği gibi konuşacak, istediği gibi yazacak, istediği gibi giyinecek.

TALİMATLA DEĞİL VİCDANLA…

– Adalet. Devletin dini adalettir diyen bir inançtan geliyoruz. Adaletin olmadığı hiçbir yerde huzur olmaz. Güven olmaz. Geleceğe herhangi bir şekilde umut olmaz. Bugün talimatla yürüyen yargı mekanizmasını tam ve bağımsız bir yargı sistemine dönüştüreceğiz. İlk olarak Sinan Ateş’in katillerini bulup mahkemeye çıkaracağız. Hiç kimse işlediği bir cinayetin üstünü örtemeyecek. FETÖ borsaları gibi borsalar kurulamayacak. Talimatla değil vicdanla karar veren hakimlerin yargısı gelecek.

200 MİLYAR TL PEŞMEŞ ÇEKİLDİ

– İnsan onuruna yakışır bir hayat standardı ve ekonomi bir düzen. Bugün bu düzen, ucube cumhurbaşkanlığı sistemi, devlet kaynaklarını yakınlarına peşkeş çeken sistem fakiri daha fakir yaptı. Esnafımız çaba sarf etti kredi borçlarıyla ezildi. İşçilerimiz emeğinin karşılığını alamadı, enflasyonun altında ezildi. Kur korumalı mevduat adında faizcilere peşkeş çekilen 200 milyar Türk lirasını, arka kapıdan satılan 218 milyar Türk lirasının hesabını sorarak, tek tek milletimize dağıtacağız.

SİYASİ AHLAK EGEMEN KILINACAK

– Size siyasi ahlâk, temiz siyaset sözü veriyoruz. Türkiye’de yolsuzluk düzeni hakim, kimse hesap sormuyor. Bir bakan kendi şirketinden bakanlığında dezenfektan sattı, Erdoğan onu teşekkür ederek uğurladı. Ülkenin toprakları imar baronlarına peşkeş çekildi. Türkiye dışarıdan narko olarak anılan bir devlet haline geldi. Başbakanlığımıza mani olan siyasi ahlak, imar yasası, ihale yasası tekrar gündeme gelecek. Sayın Kılıçdaroğlu’yla siyasi ahlakı Türkiye’de egemen kılacağız. Herkes malvarlığı beyanında bulunacak.

İTİBAR KAYBETTİ

– Devletimizin kurumları büyük ölçüde yıprandı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti nevzuhur bir devlet değildir. Ben buraya Konya’dan geldim. Selçuklu başkentinden cumhuriyetimize kadar… Devletimiz itibar kaybetti. Mülakatlar üzerinden niteliksiz insanlar devlet kadrolarını doldurdu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bütün kurumlarıyla ayağa kaldıracağız.

SALDIRGANLAŞTILAR

– Dünyaya açık, onurlu bir ülke. Bu kadar kavşağında seçimi kaybedeceğini anlayan iktidar mensupları saldırganlaştılar. Bu ülkede benden sonra başbakanlık yapan bir başbakan. Ama seçim kazanarak olmadı. Siz onu belediye başkanı yapmadınız İzmirliler. Millete hakaret eden biri olursa, milli iradeye laf eden biri olursa onunla hesaplaşırız. 14 Mayıs’a yabancı istilacılara ülkeyi terk etmeyeceğiz diyor. Hiçbirimiz yabancılarla ilişkiler içinde değiliz. Ama ne yapacağız biliyor musunuz? Tarihimizde olmadığı gibi geleceğimizde de hiçbir Türkiye Cumhurbaşkanı’na aptal olma diye mektuplar yazılamayacak.

TEMİZ SİYASET, GÜÇLÜ DEVLET, ONURLU TÜRKİYE

– Önce sen yurtdışında olduğu iddia edilen milyar dolarları ülkemiz getir ondan sonra yabancı istilasından bahset. Son 15 güne bu altı ilkeyle giriyoruz. Tam özgürlük ve demokrasi. Adalet. Temel insan onuruna yakışır ekonomik standart. Temiz siyaset, güçlü devlet ve onurlu Türkiye. Bir iktidarın en saldırgan olduğu an kaybetme korkusu yaşadığı andı.

KENDİ KAFASINDA DARBE MANTIĞI VAR

– İçişleri Bakanı… Hakkındaki iddiaları örtmek için her geçen gün daha çok bağıran bir bakan. Dedi ki 14 Mayıs bir sivil darbe girişimi. Kendisinin kafasında darbe mantığı var da ondan. Korku yaymak istiyorlar da ondan. İşte biz altı genel başkan, iki büyükşehir belediye başkanımız buradan sesleniyoruz. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Hiçbir güç milli iradeye hakim olamayacak. 14 Mayıs’ta her bir oya, her bir sandığa sahip çıkacağız.

UYSAL: TAKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ

17.28: Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

– Bugün milletin iradesini boğmaya çalışıyorlar. Bir içişleri bakanı var. Çıkmış diyor ki 14 Mayıs 2013 seçimleri bir darbe girişimiymiş. Anadolu’da güzel bir söz var. Dün Isparta’da paylaştım. “Takke düştü, kelle göründü.” İşte bu beylerin zihinlerinin nasıl çalıştığını bunlar ortaya dokuyor. Demokrasi zaten bu iktidar mensupları için muhalefette seslenilecek bir inanç. Onlar ruhen de lafzen de hiçbir zaman inanmadılar. 21 yıllık icraatları ortada.

UTANIN, UTANIN!

– Şimdi Türk milletinin kendilerinin mazeret bırakmayacak şekilde dört tane 5 yıllık kalkınma planı uygulayacak zaman vermiş olmasına rağmen hâlâ çıkmışlar millete vaatte bulunuyorlar. Utanın, utanın.

21 YILDIR SORULARINI ÇALDIRDINIZ

– Çalma işini iyi biliyorlar. Allah var. Haklarını teslim edelim. Neymiş? Mülakatı kaldıracaklarmış. 21 yıldır ÖSYM’de soruları çaldırdınız, mülakatlarla milyonların hakkını yediniz, şimdi sureti haktan görünerek sanki bu 21 yılda bu kayırmacılığı, bu ahbap çavuş düzenini bunlar inşa etmedi.

– Türkiye’de terör örgütleriyle işbirliği yapma imtiyazı Erdoğan’da. PKK’yla, FETÖ’yle işbirliği yapabilir. Bunlar yetmedi, Gaffar Okkan’ın katillerini kendi listelerinde aday yaptılar.

HER BİRİMİZİN SİYASİ AİDİYETLERİ VAR

– Anadolu’yu üreten bir Türkiye haline getireceğiz. Bu ülkenin milli güvenlik şemsiyesi, demokrasidir, hukuktur ve laikliktir. Bu değerleri içselleştireceğiz. Geldiğimiz bugünde karanlıkta renklerin bir manası yoktur. Karanlıkta renkleri seçebilme imkânımız yoktur. Her birimizin siyasi aidiyetleri var. Ama Millet İttifakı’nı oluşturan altı siyasi parti olarak bu karanlıktan çıkmak için yarınki Türkiye’nin cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde bir irade ortaya koyduk.

BABACAN: SİZLERE BİR GENÇLİK BORCUMUZ VAR

17.17: DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise şunları söyledi:

– İzmir, 15 Mayıs sabahına çoktan uyanmış. Güzel İzmir’in dağlarına bahar çoktan gelmiş. İzmir umut dolu. İzmir neşe dolu. Gençler bu iktidar ne diyor. İş var ama gençler iş beğenmiyor diyor. Arkadaşlarım beğenmediğiniz ne varsa haklısınız. Bugünkü hayatınız çocukken hayal ettiğiniz hayattan farklıysa elbette beğenmeyecekseniz. Yarınlarınızı göremiyorsunuz elbette beğenmeyeceksiniz. Haklısınız. Biz de beğenmiyoruz. Bu ülkenin sizlere bir gençlik borcu. Sizlere bir gençlik borcumuz var.

– Hedefimiz her alanda ama her alanda Avrupa standartlarını yakalamış bir Türkiye. Çünkü Türkiye her alanda en iyisini hak ediyor. Demokrasi, temel hak ve özgürlükte, ekonomide, sağlıkta, sanatta Türkiye en iyisini hak ediyor. Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız en yüksek yaşam standartlarını hak ediyor. Bu ülke çok güçlü bir ülke ama kötü yönetiliyor. Bu güzel ülke iyi yönetildiği zaman 1923’ten bu yana, gördük ve yaşadık. Dürüst ve ehil insanlar başa geldiğinde bu ülke nasıl uçuyor yaşadık.

İMAMOĞLU: KAZANIYORUZ İZMİR, KAZANIYORUZ!

17.00: Mansur Yavaş’ın ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

– En son söyleyeceğimi baştan söyleyeyim. Kesinlikle her şey çok güzel oluyor. Kazanıyoruz İzmir, kazanıyoruz. Millet kazanıyor millet. Atatürk bize hem cumhuriyet, hem milletin meclisini hem de demokrasiyi emanet etti.

HADİ ORDAN, HADİ ORDAN, HADİ ORDAN

– Türkiye’nin sorunları çözülsün, ekonomi rahatlasın, paramız pul olmasın, gençleri yeniden işe-aşa-üretime ve geleceğin teknolojisiyle buluşturmak istiyoruz. Ortak akıl işbaşına geliyor. Hazır ol İzmir, hazır ol Türkiye. Darbeymiş, marbeymiş. Seçimi onlar kazanırsa milli irade, Millet İttifakı kazanırsa darbeymiş. Hadi oradan, hadi oradan, hadi oradan.

– Kazanıyoruz, İzmirliler, 86 milyon insanımız kazanıyoruz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Kazanıyoruz, kazanıyoruz, kazanıyoruz. 86 milyonun iktidarı geliyor, bir avuç insan kaybediyor, ben bilirim diyen akıl kaybediyor, ben her şeyin hakimiyiz diyen akıl tıpış tıpış evine gidiyor, evine gidiyor.

YAVAŞ: YUH ÇEKEREK NEFESİNİZİ BİLE HARCAMAYIN

16.43: Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş konuşmasını yapmak için sahneye çıktı:

– Biz normal seçimi unuttuk, siyasi partilerinin fikirde yarıştığı dönem bitti artık. Sürekli üstünüze bir şeyler sallamaya başlıyorlar. Artık deniz bittiği için, her şeyi tükettikleri için, 21 yılın sonunda söyleyecekleri bir şey kalmadığı için sürekli suçluyorlar. Biz bu nefret dilini yok edeceğiz, kötülüğü yok edeceğiz, Türkiye’yi normal siyasetle buluşturacağız. Yuh çekerek nefesinizi bile harcamayın.

BELEDİYEDE YOLSUZLUK DÖNEMİ BİTTİ

– Diyorlar ki biz gidersek darbe olur. Seçime girebilirsiniz ama kazanamazsınız diyorlar. Kazanmak yasak. Hayır, demokrasi yerini bulacak. Bu milletin iradesi sandığa yansıyacak ve sandıktan çıkacak sonucu kabulleneceksiniz. Belediyede yolsuzluk dönemi bitti. Halktan aldığımız para tümüyle halka dönüyor. Yardımlarımız en az 100 misli devam ediyor. “İşten adam çıkaracaklar” dediler. Çıkarmadık.

SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYORLAR

– Şimdi yapılan konuşmalar da anketler üzerinde yapılan konuşmalar. Anketleri gördükçe saçmalamaya devam ediyorlar. İstanbul düşerse, Kudüs düşer… Mekke düşer. Seçimi iptal ettiler. İstanbul’u 800 bin oy farkla kazandı İmamoğlu. Çok daha iyi oldu.

ŞAMPANYAYI ÇEKMİŞ, SIZMIŞ

– Bırakmak istemiyorlar çakarlı arabalarını, villalarını, üç-beş maaşı, torpili bırakmak istemiyorlar. Bu düzen onların işine giriyor. Şampanyayla kutlayanlar deyince aklıma ne geliyor? Uçakta bir tane bakan şampanyayı çekmiş çekmiş sızmış. İktidarın bakanı. Ona tek kelime söz ettiğini duydunuz mu? “Her cuma günü ayet bulup bulup sallıyoruz” diyene tek kelime ettiğini duydunuz mu? Bir de büyükelçi yaptılar.

KARAMOLLAOĞLU: PATİNAJ YAPMAYA BAŞLADILAR

16.31: Millet İttifakı’nı oluşturan partilerden Saadet Partisi’nin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun konuşması başladı:

– Önemli bir dönemden geçiyoruz. Seçimlere gidiyoruz ancak bu seçimler bugüne kadar yapılmış seçimlerden çok ama çok farklı olacak. 20 yıldır iktidarda kalan, son iki dönemdir tek başına ülkeyi yöneten arkadaşlar patinaj yapmaya başladılar.

BOŞUNA UĞRAŞIYORLAR

– Problemleri çözemiyorlar. Son zamanlarda taktik değiştirdiler. Bir sürü yeni buluşu milletimize biz ne kadar becerikliyiz diye anlatmaya çalışıyorlar. Boşuna uğraşıyorlar. Milletimiz derdi belli. Adalet bizim en çok ihtiyaç duyduğumuz husus.

– 85 milyonluk ülkemizde 85 milyonun da hangi düşüncede, hangi inançta olursa olsun rahat geçinebilecek bir gelire ihtiyacı var. Bunu sağlayamazsanız ülkede huzur olmaz. Elbette içinde bulunduğumuz şartlarda bölgemizde emniyetli bir şekilde politikalarımızı uygulayabilmek için de içinde bulunduğumuz bölgenin barışa ve huzura ihtiyacı var.

İKTİDARA MİLLET İTTİFAKI GELECEK

– Beklentimiz 14 Mayıs’ta Türkiye’de bir zihniyet değişikliğine, bir yönetim anlayışı değişikliğine ihtiyacımız var. İktidara bugünkü Millet İttifakı gelecek. Sayın Kemal Bey 13. cumhurbaşkanımız olacak. Kurulacak hükümet bu milletin bütün ihtiyaçlarını demokratik bir ortamda, insan haklarını yaraşır şekilde karşılayacak.

SOYER: GÖZLER VE SÖZLER YALAN SÖYLEMİYORSA…

16.24: Miting alanındaki sahneye ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çıktı. Soyer’in “Sayın Kılıçdaroğlu, İzmir sizi cumhurbaşkanı yapmaya kararlı” sözleri büyük alkış aldı.

Soyer şöyle devam etti: Siz geleceğin Türkiye’sine çok yakışıyorsunuz. Bu seçimle beraber 100 yıllık cumhuriyetimiz demokrasiyle taçlanacak. 14 Mayıs tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi zalimlerin değil mazlumların zaferi olarak tarihe geçecek. Gözler yalan söylemiyorsa, sözler yalan söylemiyorsa bu seçimi kazanacağız.

16.07: Kemal Kılıçdaroğlu, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları eşliğinde meydana girişti yaptı.

SÖZCÜ GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER