Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi. Çocuk hain demişti Erdoğan gülmüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılmış olduğu açılış töreninde sahneye çıkan küçük bir çocuk, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "hain" demesi üzerine Erdoğan'ın bu sözlere güldüğü görüldü.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama geldi. Çocuk hain demişti Erdoğan gülmüştü

Trabzon’da bir törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan törenin sonunda bir çocuğu sahneye çıkardı ve mikrofon uzattı.

Çocuğun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hain demesi üzerine Erdoğan’ın gülümsediği görüldü.

KILIÇDAROĞLU: PAYLAŞMAYIN, KÖTÜ SÖZ SÖYLEMEYİN

Yaşanan olayı sonrası Kılıçdaroğlu’dan da uyarı şeklinde bir paylaşım geldi.

Kılıçdaroğlu, "Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!"

CHP’DEN KINAMA: ÇOCUKLARI KİRLİ SİYASETİNİZE ALET ETMEYİN

CHP'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye'nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!” denildi.

Yaşananlara siyasetçiler tarafından da şu tepkiler gösterildi:

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: Bir çocuğa mikrofon vererek kendi kullandığı “Bay Kemal” diye başlayan nefret söylemlerini dile getirmesini gülücüklerle karşılamak en hafif tabiri ile acizliktir! Bu siyaset değil! Siyaset hiç bu kadar dip seviyede olmamıştı! Erdoğan bunu da başardı!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç: Erdoğan koltuğunu korumak için çocukları bile kullanmaya başladı. Korkunç bir video. Çocuklara kıyma Recep Tayyip Erdoğan!

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Ayıptır, yazıktır! Bu vahşet Türk siyasetinde ilk kez görülüyor. Çocukları kullanmak suçtur, günahtır! Çocuklara kıyma Tayyip Erdoğan!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Çocukları kirli siyasetlerine alet edecek kadar gözleri dönmüş… Saray iktidarı toplumsal barışın ve gelecek nesillerin önündeki en büyük engeldir. İlk seçimde değiştireceğiz.

MEMLEKETİMDE BU ŞOVUN YAPILMASINI KINIYORUM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş “hain” ifadesine gülüyor. Trabzon'un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum” dedi.

BU ÜLKE BÖYLESİNİ GÖRMEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba: Korkunç bir video! Çocuk istismarı, kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret, nefret ne ararsan var. Küçücük çocuğu dahi kirli siyasetine alet etmekten gocunmayan bir utanmazlık hali… Bu ülke çok Cumhurbaşkanı, çok Bakan gördü ama böylelerini hiç görmedi. Resmen organize kötülük.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay: Recep Tayyip Erdoğan, gücü kaybettikçe kontrolü kaybediyorsun. İtibarı kaybettikçe de nezaketi kaybediyorsun. Kutuplaşma, kışkırtma siyasetini çocuklar üzerinden yapmandan daha büyük bir ayıp olamaz. Kınıyoruz.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem: Bu çok ayıp. Artık gerçekten ayıp. Küçücük bir çocuk nasıl siyasete alet edilir İnsaf yahu inanamıyorum insaf.

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale: Değer mi Sayın Cumhurbaşkanı, gerçekten değer mi? O koltuk bir çocuğu siyaset uğruna kullanmaya değer mi? Ne ara bu zehirli dili bir çocuk kullandığında gülüşecek kadar içiniz nefretle doldu?

YENİÇAĞ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER