Kılıçdaroğlu'ndan "asrın felaketi" yorumu: Algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sorumluluktan kurtulmak istiyorlar

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma neden olan  7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremlere ilişkin "asrın felaketi" ifadesini kullanmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sorumluluktan kurtulmak istiyorlar" yorumunu yaptı. 

Kılıçdaroğlu'ndan "asrın felaketi" yorumu: Algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sorumluluktan kurtulmak istiyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıma neden olan  7.7 ve 7.6 büyüklüğünde depremlere ilişkin "asrın felaketi" ifadesini kullanmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sorumluluktan kurtulmak istiyorlar" yorumunu yaptı. 

Kılıçdaroğlu, Diyarbakır'da yaptığı konuşmada, "Kentlerimizi geziyoruz, vatandaşlarımızın dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Türkiye’deki bütün belediyelerimiz ellerinden gelen katkıyı veriyorlar. Acımız derin, yaralarımızı sarmalıyız, bunu birlik ve bütünlük içinde yapmalıyız ama asıl sorumlu olan doğal olarak iktidardır. Alanda gördüğümüz şu ana kadar ciddi bir koordinasyon eksikliğinin varlığı ve bu koordinasyon eksikliğinin şu ana kadar giderilememiş olması. Olayı çözme konusunda güçlü bir irade ortaya koyamadıkları için yaşanan sorunlar derinleşiyor. Gittiğimiz yerlerde insanlarda soğukta titriyorlar, çadır istiyorlar. “Asrın felaketi” demek şu demektir. Asrın felaketiyle karşı karşıya kaldık, biz çaresiz kaldık, sorunu çözemiyoruz diye. Elin oğlu çözebiliyor da biz niye çözemiyoruz? Algı operasyonuyla olayı çok fazla büyütüp sorumluluktan kurtulmak istiyorlar. İktidar yönetenlerin ciddi bir sorumluluğu vardır." ifadesini kullandı. 

T24

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER