Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'montaj' tepkisi: Sahtekardan cumhurbaşkanı olmaz

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yayında CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK'lıların eklendiği videonun montaj olduğunu itiraf etmesine bir tepki daha geldi. Kılıçdaroğlu, "Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'montaj' tepkisi: Sahtekardan cumhurbaşkanı olmaz

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'ın Antakya ilçesinde düzenlenen 'Millet İttifakı' etkinliğinde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu açıklamasına, "Büyük acılar yaşadınız. Buraya 5'inci kez geliyorum. Yakınlarını kaybeden herkese yeniden başsağlığı diliyorum. Herkesi yürekten kucaklıyorum" diyerek başladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Evleri yıkılan, işyerleri yıkılan herkesin evini, işyerini yapacağız ve 5 kuruş almadan bu binaları, daireleri, işyerlerini teslim edeceğiz. Bu konuda bütün çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlanmış durumda. 5 yıl ödemesiz, 20 yıl vadeli çok düşük faizle uluslararası krediler bulunmuş vaziyette, sözleşmeler yapılmış vaziyette. Mutlaka yapacağım." 

"TÜRKİYE'Yİ SIĞINMACI DEPOSU YAPMAYACAĞIZ"

Sığınmacılar ile ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, "Sığınmacılar... Bu konuda büyük şikayetler var biliyorum. Sanmayın bu şikayet sadece Hatay'da. Türkiye'de 81 il var, 81 ilin tamamında da şikayetler var. İktidar sahipleri diyorlar ki 'Biz sığınmacıları göndermeyeceğiz.' Önümüzdeki seçim bu bağlamda önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sığınmacıların ırkçılık yapılmadan kendi ülkelerine götürülmelerini sağlayan projemiz hazır. Bu konuda liderler karar verdik, en geç iki yıl içinde kendi ülkelerine göndereceğiz."

"Geri kabul anlaşması yaptılar, Türkiye'yi bir anlamda mülteci deposu haline getirdiler" diyen Kılıçdaroğlu, "Asla ve asla Türkiye'yi bir sığınmacı deposu yapmayacağız ve Türkiye'yi buradan çıkaracağız" ifadelerini kullandı.

İktidarın kutuplaştırıcı söylemlerine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Kim teröristlerle yan yana duruyorsa, kim onların musluğuna su taşıyorsa Allah bin belasını versin! Teröre karşı nereden gelirse gelsin, nasıl gelirse gelsin ortak mücadele etmemiz lazım" diye konuştu.

ERDOĞAN'A TEPKİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yayında CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK'lıların eklendiği videonun montaj olduğunu itiraf etmesine değinen Kılıçdaroğlu, şu tepkiyi gösterdi: "Beni üzen şu; siyaset ahlak işidir, ahlaklı adamların siyaset yapması lazım. Siyaset rakibine iftira atmak, rakibine kumpas kurmak demek değildir. Allah bizi kumpasçılardan, Allah bizi sahtekarlardan korusun. Sahtekarlık yapandan cumhurbaşkanı olmaz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Daha düne kadar bizim terörle işbirliği yaptığımızı söylediler, bununla ilgili sahte videolar hazırladılar. Dün televizyona çıkan kişi 'Evet montajlı görseller yaptıklarını ve kullandıklarını ifade ettiler. Allah'a sığınıyorum; haksızlık karşısında, iftira karşısında Allah'a sığınıyorum." 

DEPREMZEDELERİ ZİYARET ETTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay'ın Antakya ilçesinde depremzedeleri ziyaret etti.

Merkez Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi'nde şarkıcı Suavi'nin kurduğu çadır kenti ziyaret eden Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen tüm vatandaşların acılarının aynı zamanda kendi acısı olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden hemen sonra bütün bölgeleri gezdiğini, bütün illere gittiğini, çadır kentleri ziyaret ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarım arasında hiçbir ayrımcılık yapmadım. Herkesin acısını paylaşmak, herkesin yüreğine dokunmak benim görevlerimden birisiydi. Bunu yapmak istedim, bundan sonra da yapacağım. Hiç endişe etmeyin inşallah göreceksiniz, güzel bir Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz. Huzur içinde yaşayacağız. Acılarınızı biliyorum. Bu acı sadece benim değil, bütün Türkiye'nin ortak acısı ve bu acıları paylaştık. İnşallah sevinçli, inşallah mutlu günlerimiz de olacak. Evlatlarınızla güzel evlerde oturacaksınız. Bunun da sözünü veriyorum. Defalarca söyledim. Depremde yıkılan evlerinizi, iş yerlerinizi kesinlikle yeniden yapacağız ve kesinlikle bir tek kuruş almadan hepinize bu evlerin tapusunu vereceğiz, anahtarını vereceğiz. Evlerinizde huzur içinde yaşayacaksınız. Bundan en ufak bir endişe duymayın."

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER