Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan 'sandık' çağrısı

ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çanakkale'de Millet Buluşması'nda konuştu. Konuşmalarında 14 Mayıs seçimlerine işaret eden iki isim "Millet İttifakı kazanacak" dedi, sandığa gitme çağrılarını yineledi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'ndan 'sandık' çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çanakkale'de Millet Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesi sahneye çıkan ilk isim ABB Başkanı Yavaş oldu. Ankara'da, görevde olduğu dönemde yaptıkları hizmetleri anlatan Yavaş, iktidarın Ankara halkına hizmeti engellemeye çalıştığını kaydetti.

Yavaş, şu ifadeleri kullandı: "Bunlar idare edemez dediler, eski dönemin 4.5 milyar borcunu ödedik.Her seçim kendileri gibi düşünmeyenler terörist, her seçim kendileri gibi düşünmeyenler terörist, toplumun yarısını terörist diye itham ettiler. Bizler de en az onlar kadar Müslüman, en az onlar kadar vatanseveriz. Teröriste terörist deriz, katile katil deriz. Hiçbir zaman mevsimlik vatanseverlik yapmayız."

İMAMOĞLU: GÜZEL BİR GELECEĞE ADIM ATACAĞIZ

Yavaş'ın ardından sözü İBB Başkanı İmamoğlu aldı. Sandığa gitme çağrısını yineleyen İmamoğlu, büyük bir 'oy patlaması' yapacaklarını söyledi. 

İmamoğlu, özetle şöyle konuştu:

"Yağmur yağıyor. Yağmurda da ıslanacağız, pırıl pırıl güneşte de hep beraber güzel günlere adım atacağımız günler yaklaşıyor.

Çanakkale ruhu milletçe hepimizi sarar sarmalar. Bize millet olduğumuzu hatırlatan yerdir Çanakkale. Çanakkale barışın değerini öğreten bir savaştır. Çocuklarımız, gençlerimiz için yoğun bir mücadeleye hep birlikte koşacağız. 

Sandıklara gideceğiz, büyük bir oy patlaması yapacağız, aynı zamanda hep birlikte sandıklara sahip çıkacağız Cumhuriyetimizin yüksek ideallerine hep birlikte sahip çıkacağız. Atatürk’ün işaret ettiği yönde hep birlikte ilerleyeceğiz."

Bir Gün 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER