Meclis'ten Emekli Maaşına İntibak Çağrısı

Uşak Milletvekili Özkan Yalım emekli aylıkları için intibak yasası bir an önce çıkarılmasını istedi. Emekli aylıkları arasındaki haksızlığın giderilmesi gerektiğini söyleyerek muhalefet partilerinin desteği ile bu yasanın çıkarılabileceğini söyledi.

Meclis'ten Emekli Maaşına İntibak Çağrısı

Meclis'te konuşmasında 2008 senenin öncesinde çalışan bir vatandaş çalıştığı andaki maaşının yüzde 60'ıyla emekli olabilidiğini 2008'senesin de çıkarılan bir kanunla, o tarihten sonra, bu oranların maalesef şu anda yüzde 28'lere düştüğünü söyledi.

BU HAKSIZLIĞI GİDERMEMİZ GEREKİYOR

Yalım "Günümüzde 700 lira, 800 lira, 900 lira, bin lira, 1.110 lira emekli maaşı alanlar var. Yani gün geçtikçe, özellikle günümüz şartlarında yeni emekliler haklarını kaybetmekte; bin lira, 1.100 lira emekli maaşı bağlanmaktadır. Kesinlikle bu haksızlığı da gidermemiz gerekiyor.

İNTİBAK YASASI ÇIKARTILSIN

Bir an önce intibak yasasının çıkartılması gerektiğini söyleyen Yalım "Değerli vatandaşlarımız, bu tüm emeklilerimizi kapsamaktadır. Bir an önce intibak yasası Yani asgari ücretten, 1.600 TL'den daha aşağı maaş alan tüm emeklilerimizin maaşlarını 1.600 TL seviyesine getirmemiz gerekiyor. 

Bunu 1.600'e de kilitlemememiz gerekiyor, bunun adına "asgari ücret" dememiz gerekiyor. Çünkü asgari ücret her sene yenilendiğinde otomatikman emekli vatandaşlarımızın da maaşları yenilenmiş olacaktır. Bunu da özellikle belirtiyorum.

DESTEK VERİN BU MAĞDURİYETİ GİDERELİM

Milletvekili Özkan Yalım konuşmasına şöyle devam etti; Tüm muhalefet partilerine sesleniyorum: Gelin, destek verin, bu mağduriyeti giderelim.

Buradan iktidar partisine de bir çift söz etmek gerekiyor. AK PARTİ'li vekil arkadaşlarımız, son zamanlarda, bundan üç dört sene önce veya beş yıl önce, daha önceleri bu emekli dedemiz torununa…

Evet, değerli iktidar partisi vekili arkadaşlarım, bakın, daha önceleri Türkiye'de yaşayan bir dedemiz böyle mutluydu ama özellikle günümüzdeki son zamlardan, son üç ayda elektriğe ve doğal gaza gelen yüzde 30'a yakın, yüzde 29,5'luk zamdan sonra dedemiz artık torununa hediye alamaz hâle geldi çünkü cebinde parası yok, hatta elektrik ve doğal gaz parasını da ödeyemez hâle geldi.

DEDEMİZ ARTIK MUTSUZ

Şu anda dede artık bu hâle geldi arkadaşlar, dedemiz artık mutsuz pozisyona geldi. Ben de diyorum ki: Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek adına gelin, burada emeklilerimizin intibak yasasını çıkaralım, hiçbir emekli asgari ücretten daha aşağı maaş almasın. Bununla ilgili de gerekli önergeyi vermiştim.

EK GÖSTERGEYİ DE ÇIKARALIM

Değerli vatandaşlarımız, bir konuyu daha özellikle altını çizmeden geçemeyeceğim. Biliyorsunuz, başta eğitim, sağlık ve de güvenlik elemanları -yani polis ve askerlerimizin- ek göstergelerini bir an önce 3600'e çıkarmamız gerekiyor. 

Gelin destek verin, onu da yapalım çünkü Mecliste 306 muhalefet milletvekili var, gerekli desteği verdiğinizde bunu da yapacağız.

Kaynak : SGK Rehberi 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2018, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER