Millet İttifakı'ndan büyük İstanbul mitingi: Değişime hazır mısınız?

Millet İttifakı'nın İstanbul mitingi Maltepe Meydanı'nda düzenlendi. Sırasıyla 8 liderin konuştuğu mitingin sonunda Kılıçdaroğlu, kalabalığa "Değişime hazır mısınız?" diye sorarken ilk kez oy kullanacak gençlere, "En büyük gücümüz sizsiniz" dedi.

Millet İttifakı'ndan büyük İstanbul mitingi: Değişime hazır mısınız?

Mitinge Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu katıldı.

Mitige yurttaşlar yoğun katılım gösterdi. Yüz binlerce yurttaş miting alanında yerini aldı.

KARAMOLLAOĞLU: 15 MAYIS YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK

Mitingde ilk olarak kürsüye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu çıktı. 

Karamollaoğlu açıklamasında, "İnşallah 15 Mayıs yeni bir başlangıcın, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Cumhurbaşkanlığı'nın tescili olacaktır" dedi.

Karamollaoğlu, şöyle devam etti: "Biz 6 siyasi parti olarak, sırf ülkemizin 21 yıldır içine sürüklenmiş olduğu sıkıntılardan kurtulabilmek için bir araya geldik."

YAVAŞ: SEÇİM Mİ YAPIYORUZ, SAVAŞA MI HAZIRLANIYORUZ

Karamollaoğlu'ndan sonra kürsüye Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş çıktı. 

Yavaş, açıklamasında, "Seçime gidiyoruz ama nasıl bir seçim anlamadık. İktidar tankları tüfekleri gösteriyor, gemileri gösteriyor.  Seçim mi yapıyoruz, savaşa mı hazırlanıyor belli değil!" dedi.

Mansur Yavaş, şöyle devam etti: "14 Mayıs'tan sonra insanlar şununla karşı karşıya kalacak; kiracı-ev sahibi, kredi kartları, pahalılık, enflasyon, uyuşturucu, mülteci... Bunların konuşulmasını istemiyor. Seçim zamanı mevsimlik birazcık milliyetçilik sosu, birazcık muhafazakarlık sosu, insanlar bunlarla tartışsın başka bir şey konuşulmasın istiyorlar."

Yavaş açıklamasında 'Birleşe birleşe kazanacağız' vurgusu yaptı.

İMAMOĞLU: BU İŞ İLK TURDA BİTSİN

Mansur Yavaş'tan sonra kürsüye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı.

İmamoğlu, sözlerine, "İstanbul tarihi mitinglerle iz bırakmış bir şehirdir. Kurtuluş Savaşı'nın Sultanahmet Mitingi o ayağa kalkışın büyük simgesi. İstanbul mitingleri Türkiye'nin tarihini değiştirmiştir, değiştirmeye devam edecek. Göreceksiniz yıllar sonra arkadaşlarınıza anlattığınıza diyecekler ki gelmeyenler 'Keşke ben de orada olsaydım.' Bu muhteşem tablo gösteriyor ki Türkiye değişiyor. Aramızda kalsın, kazanıyoruz!" diyerek başladı.

Eşi Dilek İmamoğlu'nun 'zafer işareti' yaptığı görüntüleri miting alanında yayınlayan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren İmamoğlu, şunları ifade etti: "Bunlar kötülüğü o kadar büyüttüler ki artık miting alanlarında eşlerimizin görüntülerini yayınlayarak oy kapma ucuzluğunu başlattılar. Bunlar oy için her şeyi yaparız ahlakını temsil eden bir avuç insan. Biz size benzemeyiz kardeşim!"

14 Mayıs seçimlerine ilişkin mesaj veren İmamoğlu, "Bu iş ilk turda bitsin. Bakın bu alavereci dalaverici var ya, hani 'bir iş oldu ama ne iş oldu' diye işi karıştıran insanlar... İkinci tura gittiğinde ellerinden geleni yapacaklar ama ikinci tura bu işi bırakmayın. Her türlü numarayı çekerler, bunların fıtratında var!" diye konuştu.

BABACAN: 200 TL 10 DOLAR BİLE ETMİYOR

İmamoğlu'ndan sonra kürsüye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan çıktı. Babacan, açıklamasında, "200 liralık banknot 2009'da tedavüle çıktı. 134 dolar ediyordu. Bugün ne kadar ediyor? 10 dolar bile etmiyor. Ben şimdi soruyorum, tam 124 doları kim çaldı? Herkesin cebindeki 124 doları kim çaldı?" dedi.

"Bu enflasyon baş belasıdır" diyen Babacan, "Ekonomiyi kötü yönetirseniz yüksek enflasyona mahkum edersiniz ülkeyi" ifadelerini kullandı.

Babacan, şöyle devam etti: "İlk bir ayda kurulları ayağa kaldıracağız. 6 ayda bu mevcut kriz iklimini sona erdireceğiz. En geç iki yılda da enflasyonu tek haneye indireceğiz. Bunu hep beraber başaracağız."

UYSAL: BİR AVUÇ İNSANA 'YETER' DİYECEĞİZ

Babacan'dan sonra kürsüye Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal çıktı. 

Uysal, açıklamasında, "14 Mayıs 2023 milletin kaderine yeniden hakim olacağı bir gün olacak Allah'ın izniyle. Türkiye'yi kendilerini vazgeçilmez zannedenlere, kendi varlıklarını kaçınılmaz bir kadere dönüşmek için Türkiye'yi risklere mahkum edenlere, bu büyük ülkenin kaynaklarını bir avuç insana sunanlara karşı 'yeter' diyeceğiz" diye konuştu.

Uysal'dan sonra eşi Sare Davutoğlu ile sahneye çıkan ve izleyicileri selamlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidarın 14 Mayıs'taki seçimlere dair söylemlerini ve muhalefeti hedef göstermesini eleştirdi. Millet İttifakı'nın tarım ve gıda güvenliği politikalarından bahseden Davutoğlu, 6 Şubat'taki depremi hatırlatarak, "Mücadele toprağa bereket diye bakanlarla toprakta rant görenler arasında" dedi. Davutoğlu şöyle devam etti:

DAVUTOĞLU: YOLSUZLUKLAR GİDECEK, SİYASİ AHLAK GELECEK

"Adı Ziraat Bankası, medya patronlarına kredi verir. Yandaş medya kurabilmek için Ziraat Bankası fonlarını kullananlar gidecek, Ziraat Bankası'nın kredilerini çiftçileri desteklemek için ayıranlar gelecek."

Yaklaşık 20 dakika konuşan Davutoğlu, sözlerini, "15 Mayıs'ta yasaklar gidecek, özgürlükler gelecek. Mülakat gidecek, liyakat gelecek. Yolsuzluklar gidecek, siyasi ahlak gidecek. Bütün bunlar sebebi olan cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gidecek, demokratik hukuka dayalı güçlendirilmiş parlamenter sistem gelecek" diyerek bitirdi.

Kılıçdaroğlu'ndan önce kürsüye gelen son isim İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Mitinge gelenleri torunuyla selamlayan Akşener, kalabalıktan yükselen "Başbakan Meral" sözlerine, "Öyle 'başbakan' demekle olmaz, oylarınızı istiyoruz oylarınızı" diyerek başladı.

YEŞİLDAĞ GÖNDERMESİ

Meral Akşener, iktidara yakın iş insanı Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ'ın YouTube üzerinden yaptığı açıklamalar hakkında konuştu. Yeşildağ'ın, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesine müdahil olan Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını öne sürdğünü hatırlatan Akşener, şunları söyledi:

"İkide bir kasetten bahsediliyor. Recep Bey, belli olmayan bir kasetten bahsediyorsun da yahu dün sizin en yakın aile dostunuz seninle beraber başına bir iş gelmesin diye hapse giren Yeşildağ ailesinin bir ferdi bir kaset yayınladı. O kasette çok enteresan, nasıl hırsızlık yapıldığını anlatıyor. Mevzu şu, 2007'de, Recep Bey, hazır kaset orada, video orada. Bu iddiaları soruşturman gerekiyor sen cumhurbaşkanısın. Bize sövmek, küfür etmek, iftira atmak yerine bu iddiaları sorgula."

AKŞENER: HER CHP'Lİ AİLEDEN BİR OY İSTİYORUM

Sizin helal oylarınızla sayın Kılıçdaroğlu 13. cumhurbaşkanı olacak. Ben de oylarınızla başbakan olmak istiyorum" diyen Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"Her CHP'li aileden sadece tek bir oy istiyorum. Biz bütün İYİ Partililer çok çalışıp bütün oylarımızı sayın Kılıçdaroğlu için basacağız. Bu kadar rezil bir seçime ilk kez giriyoruz. Hakaretlerin tehditlerin havada uçuştuğu bir seçim. Milletine işgalci, darbeci diyen bir dil." 

Akşener sözlerini, "Seçime gireceğiz, oylarımızı kullanacağız ve bu harami düzeni ortadan kaldıracağız" diyerek bitirdi.

Akşener'den sonra sahneye çıkan ve kalabalığı eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile selamlayan CHP lideri sözlerine "Değişime hazır mısınız?" diye seslenerek başladı. 

KILIÇDAROĞLU'NDAN GENÇLERE: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ SİZSİNİZ

Kimseyi ötekileştirmeyeceğini ve hayat tarzını sorgulamayacağını savunan Kılıçdaroğlu, ilk kez oy kullanan gençlere seslendi:

"Bu ülkeye baharı getireceğim. KHK'lılara bahar gelecek. Bu meydana Adalet Yürüyüşü'nden sonra da gelmiştim. Adalet her ortamda savunmak zorundayız. En büyük gücümüz sizsiniz ve kendinize güvenin."

"2 KESİM CUMHURBAŞKANI OLMAMI İSTEMİYOR"

Cumhurbaşkanı olmasını istemeyen iki kesim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Birincisi beşli çeteler. Onların yurtdışına kaçırdıkları paraları, nerelere götürdüklerini biliyorum. Tamamını getireceğim ve bu millete vereceğim. Sadece bir işlemden 1 milayın nasıl götürüldüğünü az önce Meral Hanım söyledi. 418 milyarı da kuruşu kuruşuna geri getireceğim."

"İkincisi ise uyuşturucu baronları. Onlara seslerini çıkartamıyorlar. Hepsinin kökünü kazıyacağım."

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından 8 lider sahnede kalabalığı selamladı.

BİR GÜN 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER