Muharrem İnce adaylıktan çekildi

Türkiye'nin kaderinin belirleneceği kritik seçime son 3 gün kala Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'den kritik bir açıklama geldi. İnce, hakkındaki kaset ve görüntü iddialarını reddederek adaylıktan çekildiğini açıkladı. ''45 gündür FETÖ'nün iftiralarına, kumpaslarına direniyorum'' diyen İnce, ''TC devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Cumhurbaşkanı adaylığından çekiliyorum.'' dedi. Karar, bazı uzmanlar tarafından 'seçimi ilk turda bitirecek karar' olarak yorumlandı.

Muharrem İnce adaylıktan çekildi

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

İnce, son 45 günde gördüklerini 45 senede görmediğini belirterek, "Sahte dekontlar, cipler, olmayan bacanaklar, olmayan görüntüler, olmayan fotoğraflar; İsrailli porno sitesinden alıyor, benim kafamı koyuyor. Bunu FETÖ'cüler yapıyor; ama ne yazık ki Türkiye'de 'muhalif olacağım' diye bunu paylaşanlar var. Böylesine iftira furyasını bu ülkede hiçbir siyasi görmedi. Benim böyle bir görüntüm yok ki, böyle bir ses kaydım yok ve özel hayat falan değil, bu iftira. Türkiye Cumhuriyeti Devleti benim itibarımı koruyamamıştır. Bir yurttaşının, bir cumhurbaşkanı adayının itibarını korumakla görevlidir devlet. Bu ülkenin savcıları, medyası, emniyeti benim itibarımı korumakla görevlidir" dedi.

'NE KADAR KAÇAK FETÖ'CÜ VARSA YURT DIŞINDAN SALDIRIYOR'

Alenen iftira atıldığını belirten İnce, "'5 milyon dolarlık banknot dekont' yazıyor, geçiyor adam. Nerede bu savcılar, neredesiniz siz? Pazar günü bankada 10 milyon lira havale yapıyorlar. Oğlumun üzerine 350 milyon dolar, 8 milyar dolara kadar çıktılar. Devlette bile yok o kadar para. Bu kadar itibar suikastı yapılırken bu ülkenin savcılarının ortaya çıkmamasını anlayabilmiş değilim. Ben bu ülkede kamyoncu Şerif'in oğlu fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak yaşadım. Her şeyim ortada. Benden başka mal varlığını açıklayan kimse yok. Ben açıklıyorum, bana çamur atıyorlar. Adam çıkıyor, video düzenliyor. Ne kadar kaçak FETÖ'cü varsa yurt dışından saldırıyor. Bir yandan FETÖ'cüler saldırıyor, bir yandan PKK'lılar saldırıyor. Döne döne vuruştum bunlarla. Her gün bir iftira var. Bu kadar dayanıklı olduğumu ben de bilmiyordum" diye konuştu.

'MEMLEKET PARTİSİ'NE HER EVDEN BİR OY İSTİYORUM'

Pazar günü sandığa gidileceğini hatırlatan İnce, "Memleket Partisi, Türkiye'nin geleceği için önemlidir, mutlaka o Mecliste olmalıdır. HDP var, CHP listelerindeki 77 Saadetli, DEVA'lı, Gelecekli var, bir de AKP var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Mecliste. Atatürkçülerin o Mecliste olması lazım. Türkiye'nin sigortası Memleket Partisi'dir. Kim saldırırsa saldırsın; istedikleri kadar montaj kaset yapsınlar, istedikleri kadar montaj dekont yapsınlar, Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum. Bunu başarmalıyız. Bu atılan iftiralara; saraya giden CHP'liden başlayarak, 'saraydan para aldı, çekilemez' diyenlere, 'o görevini yapıyor, saraydan para aldı çekilemez' diyenlere, bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum; bakın benim bu kumpaslardan, bu montajlardan, bu sahte dekontlardan, olmayan ciplerden bunlardan korktuğum yok.

'CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞINDAN ÇEKİLİYORUM'

45 gündür buna direniyorum zaten. En son geldikleri nokta 'o çekilemez, saraydan para aldı, parayı geri mi ödeyecek' diye soranlar var. Adaylıktan çekiliyorum. Bunu memleketim için yapıyorum. Türkiye'ye 3'üncü bir seçenek önerdim. 'Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket' dedim, 'ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan' dedim. Bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın, yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum" ifadelerini kullandı.

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER