Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'ndan Türk milletine teşekkür

Kırımlı siyasetçi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya destek veren Türkiye'ye teşekkür etti. Kırımoğlu, Türk halkının Ukrayna'ya desteği bize güç vermektedir. Dünyanın her yerindeki mazlum insanlara yardım elini uzatan kucağını açan Türk halkına minnettarız" dedi.

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'ndan Türk milletine teşekkür

Kırımlı siyasetçi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ukrayna'ya olan destekleri nedeniyle Türkiye'ye teşekkür etti. Kırımoğlu, "Türk halkının, mazlum Ukrayna halkının yanında olmasını görmek bize güç veriyor. Dünyanın her yerindeki mazlum insanlara yardım elini uzatan kucağını açan Türk halkına minnettarız. Kırım Türkleri ve bütün Ukrayna halkı bugünleri unutmayacak. Bu mücadele ve direniş, halkın zaferi ile sonuçlanacak. İşgal edilen yurdumuz Kırım'ın da işgalden kurtulacağına inancımız tamdır." ifadelerini kullandı.

"KIRIM TATARLARI, İŞGALE BOYUN EĞMEYECEK"

Kırımoğlu, "2014 yılında Kırım'ı işgal eden Rusya, yeterli karşılık görmeyince, bu defa bütün Ukrayna'yı işgal etmek için saldırdı. 44 milyonluk bir ülkenin demokratik, özgür ve bağımsız yaşama iradesini çiğneyerek, kendi totaliter rejimine bağlamak için kanlı bir savaşa girdi. Ukrayna halkı bu saldırıya direniyor. Biz Kırım Tatarları da 2014'ten beri işgale boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Bu işgal karşısında biz de elimizden geldiğince mücadele ediyoruz." şeklinde konuştu. 

Karar Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER