Öğrencileri “İlk oyum Erdoğan” etkinliğine götürülen veliler olayı yargıya taşıdı

Menderes’te öğrencilerin teknoloji fuarı diye AKP’nin “İlk Oyum Erdoğan’a” etkinliğine götüren kamu görevlilerinin yargılanmasına izin vermeyen Menderes Kaymakamlığının kararı yargıya taşındı.

Öğrencileri “İlk oyum Erdoğan” etkinliğine götürülen veliler olayı yargıya taşıdı

İzmir’in Menderes ilçesinde öğrencilerin teknoloji fuarı diye AKP’nin “İlk Oyum Erdoğan’a” etkinliğine götüren kamu görevlilerinin yargılanmasına izin vermeyen Menderes Kaymakamlığının kararı yargıya taşındı.

Menderes'teki üç lisenin öğrencilerinin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina’nın bilgisi ve talimatıyla 1 Kasım 2022 tarihinde “Teknoloji Fuarı” yerine AKP’nin Gençlik Kolları’nın Bornova Kültür Merkezi’nde düzenlediği, “İlk Oyum Erdoğan’a” etkinliğe götürülmesine Eğitim Sen ve öğrenci velileri tepki gösterdi.

Teknoloji Fuarı etkinliği için izin kağıdı imzalayan öğrenci velileri çocuklarının “İlk oyum Erdoğan’a” afişleri ve pankartlarının olduğu siyasi bir partinin etkinliğine götürülmesine itiraz etti.

Olaya tepki gösteren öğrenci velileri, Menderes Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Musa Bina’nın “bilgisi” ve “talimatıyla” gönderilmesine ve Menderes Şehit Mehmet Kıvık Anadolu Lisesi, Menderes Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Menderes Fatma Ramazan Büküşoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürleri hakkında “Görevi Kötüye Kullanma” suçu nedeniyle 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 3. ve 6. Maddeleri uyarınca işlem yapılmasını talep etti.

YARGILANMALARINA İZİN VERİLMEDİ 

Öğrenci velilerinin başvurusu üzerine Menderes Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı. Savcılık soruşturma kapsamında, Menderes Kaymakamlığından istenen “Görevi Kötüye Kullanma” ön inceleme raporunda kamu görevlilerine yargılama izni verilmemesiyle sonuçlandı.  

Kaymakamlığın “Yargılama izni vermemesi” kararına tepki gösteren Eğitim Sen İzmir 5 No’lu Şube Yürütme Kurulu adına itirazda bulunan Şube Genel Sekreteri Erkan Deniz, “Milli Eğitim Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğindeki hükümlere açıkça aykırı olarak öğrencilerin velilerden öğrencileri okullarından alıp okul dışında teknoloji fuarına götürme oluru alarak fuar yerine AKP isimli siyasi partinin Gençlik Kollarının düzenlediği İlk Oyum Erdoğan’a adlı etkinliğe götürülmesini kabul etmek, yokmuş gibi davranmak suçluların hukuken yargılanmalarının siyasetten önü kapatılmıştır” dedi. 

“KARAR KALDIRILMALI”

Kamu görevlilerinin, “Görevlerini Kötüye Kullanması” yönündeki izin verilmemesine tepki gösteren, öğrencilerin beyanı ve Eğitim Sen üyesi olan öğrenci velileri adına itirazda bulunduklarını belirten Deniz, “Karara dayanak gösterilen 09 Şubat 2023 tarihli raporda hiçbir hukuki maddi kanıt ortaya konulmadan soyut olarak görevi kötüye kullanma suçunun oluşmadığı belirtilerek, hukuki dayanaktan yoksun bu rapora dayalı kararı kabul etmek mümkün olmadığı için kararın kaldırılması için itiraz zorunluluk olmuştur” diye konuştu.

Evrensel - Ege 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER