Recep Tayyip Erdoğan Adını Taşıyan Üniversiteye Yakışan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de ziyaret ettiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi için, "Üniversitemizin önce ülkemizde ilk 10'a ardından dünyada ilk 500'e girmesini bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan bir üniversiteye yakışan da budur" dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Adını Taşıyan Üniversiteye Yakışan...

Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki fakülte ek bina açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın açıklamalarından bazıları şunlardı: 

"Açılan yeni üniversitelere ilişkin 'profesörü olmayan üniversiteler açtınız da ne oldu' şeklinde eleştiriler geldi. Rektörümüzden öğrendim ki, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde 100'den fazla profesör ve bir o kadar da doçent seviyesinde akademisyen var. Üniversitenin akademik olarak daha üst sıralara çıkmasını istiyoruz. Bu konuda size güveniyoruz. 

Mutluyuz, hafta sonunu zor çektim. Ankara'da da Yunus Emre Haftası vesilesiyle kongre merkezimizde muhteşem bir geceye yetişeceğiz. Salı sabahına kadar buradayız. Cuma namazımızı da Ahmet Erdoğan Camimizde kıldık. Yarın, çok daha farklı, denizin üzerinde inşa ettiğimiz Rize-Artvin Havalimanımızın inşaatını yerinde görelim istiyorum. Bitince havalimanımız buradan, 25 dakika olacak. Rize merkez 20 dakika olacak. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ulaşımının nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından önemli. Cankurtaran Tüneli'ni de düşündüğümüzde Artvin'e mesafenin ne kadar kısaldığını görüyoruz. Yol medeniyettir dedik bu adımları atıyoruz. Ayder Yaylası'ndaki çalışmaları yerinde görmek istiyorum. Ovit Tüneli'ni açtık. Tünel'deki son durumu da görelim istiyorum. Yakında Yusufeli Barajı inşaatını da arkadaşlarım takip ediyor. Yusufeli Barajı'yla enerjide, sulamada devasa bir adım atmış oluyoruz. Pazartesi günü Rize'de, salı günü Trabzon'da ilk kongremiz var. Daha sonra Ankara.

Rizemizde yaklaşık 70 yıllık geçmişi olan yükseköğrenim konusundaki yapılaşma, 2006'da üniversitemizle taçlandırmıştık. Sonradan ismimizin verildiği üniversitemize her türlü desteği sağlıyoruz. 18 bini bulan öğrenci sayısıyla üniversitemiz iftihar ettiğimiz seviyeye geldi. Üniversitemizin önce ülkemizde ilk 10'a ardından dünyada ilk 500'e girmesini bekliyoruz. Recep Tayyip Erdoğan ismini taşıyan bir üniversiteye yakışan da budur. Adım adım üniversitemizi buralara çıkaracağız. Lojmanlarımızla bir başka güç, güzellik kattığımıza inanıyorum. İstedik ki bu lojmanlarla tüm hocalarımızın ayağına gidelim, yavrularımız orada eğitimlerini alsınlar, sıkıntı çekmesinler. Bunun dünyada örnekleri var, dünyada varsa bizde de olacak dedik."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER