Şanlıurfa sular altında kalan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinin müteahhidi, ödülünü Erdoğan'ın elinden almış

Şanlıurfa sular altında kalan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidinin müteahhidi, ödülünü Erdoğan'ın elinden almış

Deprem bölgesi Şanlıurfa ve Adıyaman'da dünden bu yana etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen selde 10 kişi yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğann katılımıyla 3 Aralık 2022'de açılan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidi de sular altında kalan noktalardan oldu. Kavşağı yapan Gürbağ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban, ENR tarafından düzenlenen ‘’Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’’ listesinde yer almış ve ödülü Erdoğan tarafından verilmişti. 

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Alt geçit İKN: 2022/329509 kayıt numaralı ihale ile 104 Milyon TL ye OHİTAN adlı firma tarafından yapıldı. OHİTAN adlı firma GÜRBAĞ Grup bünyesinde bir firma. Halil Bağıban verdiği ilanda ‘'Abide Köprülü Kavşağı Şanlıurfa’ya yakışır bir hizmet oldu' açıklamasında bulunmuştu. Gürbağ Yönetim Kurulu Başkanı Halil Bağıban ENR tarafından düzenlenen ‘'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi'’ listesinde yer aldı ve ödülünü Recep Tayip Erdoğan’dan aldı. Ohitan inşaat aynı zamanda Antakya-Samandağ arasındaki karayolu ikmal ihalesini de almıştı. Bu firma İhaleyi 2021 yılında 140 milyon TL bedel ile kazandı. Ancak ihale mahkeme kararı ile iptal edildi. Bir yıl sonra ihale yine yapıldı aynı firma 382 Milyon TL ye aldı."  

***

Erdoğan’ın 3 ay önce açılışını yaptığı kavşak da selde su altında kaldı

Deprem bölgesi Şanlıurfa ve Adıyaman'da dünden bu yana etkili olan yağışlar sonucu meydana gelen selde beş kişi yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 3 Aralık 2022'de açılan Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidi de sular altında kalan noktalardan oldu. Kavşakta, sular altında mahsur kalan iki kişi kurtarıldı.

T24

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2023, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER