Sedef Kabaş Gözaltına Alındı

TELE1’de katıldığı programda kullandığı sözler gerekçe gösterilerek hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla soruşturma başlatılan gazeteci-yazar Sedef Kabaş gece saat 02.00’de evinden gözaltına alındı.

Sedef Kabaş Gözaltına Alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a televizyon programında söylediği sözler nedeniyle hakkında soruşturma açılan gazeteci Sedef Kabaş için RTÜK tarafından da inceleme başlatıldı.

Soruşturma kapsamında polis ekipleri saat 02.00 sıralarında Kabaş’ın Sarıyer’deki evine giderek gözaltına aldı.

Televizyon programında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle gözaltına alındığı belirtilen Kabaş, Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ardından Kabaş’ın iki avukatının da Emniyet Müdürlüğü’ne geldikleri öğrenildi.

Avukat Uğur Poyraz ise gözaltı olayı ile ilgili sosyal medya üzerinden, Müvekkilim Sedef Kabaş Vatan caddesindeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde. Ben de şimdi yanına geçiyorum” şeklinde paylaşım yaptı.

Hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan soruşturma açılan Sedef Kabaş'ın gözaltına alınarak emniyete götürüldüğü belirtildi. Gazeteciler Merdan Yanardağ ve Cem Küçük, Kabaş'ın gözaltına alındığını Twitter hesaplarından duyurdu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Sedef Kabaş'a sert sözlerle tepki göstererek, "Gazeteci sıfatı taşıyan Sedef Kabaş’ın bir televizyon kanalında Cumhurbaşkanlığı makamını aşağılık sözlerle hedef alması muhalefet değil ahlaksızlık ve pespayeliktir. Bu ahlaksızlığı lanetliyoruz." paylaşımı yapmıştı.

Kaynak: Karar ve Sözcü Gazeteleri 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER