Sinan Oğan'dan Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu'ya tepki

Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Binali Yıldırım'ın "Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir" sözlerine, Bakan Bozdağ'ın 'ya şampanya ya secde' kıyasına, Bakan Soylu'nun da '14 Mayıs darbe girişimidir' söylemine tepki gösterdi. Bu açıklamaların toplumu bölmeye yönelik açıklamalar olduğunun altını çizen Oğan, "Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olarak artık bu ülkede bir dakika bile o görevde kalmaman lazım" dedi.

Sinan Oğan'dan Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ ve Süleyman Soylu'ya tepki

Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Samsun'daki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yurdun her yerinde seçim çalışmaları yaptığını, kendilerine kamuoyunun ilgisinin hızlı şekilde arttığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun'da olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Oğan, kentte ilk ziyaretini Bandırma Vapur Müzesi'ne yaptığına işaret etti.

'ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR'

Ata İttifakı olarak yola çıktıklarından bu yana aldıkları mesafeyi son derece başarılı bulduklarını anlatan Oğan, "Birileri farklı birtakım oyunlarla bizi daha aşağıda göstermeye çalışsa da artık mızrak çuvala sığmıyor. Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, gittiği her yerde Ata İttifakı milletvekilleriyle bulundukları toplumda büyük sevgi seliyle karşılanıyor." ifadesini kullandı.

BİNALİ YILDIRIM, BAKAN BOZDAĞ VE SOYLU'YA TEPKİ

Oğan, Türkiye'nin huzur ve birlik içinde seçime gitmesini istediklerini, bu nedenle bütün açıklamalarını Türkiye'nin birliği ve bütünlüğü üzerinden yürüttüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Ama dün üzülerek gördüm ki hem Binali Yıldırım'ın hem Bekir Bozdağ'ın hem de Süleyman Soylu'nun açıklamaları bu toplumu germeye, bu toplumu bölmeye, parçalamaya, bu toplumu kutuplaştırmaya ve çatışmaya dönük açıklamadır. Buradan uyarıyorum. Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olarak artık bu ülkede bir dakika bile o görevde kalmaman lazım. Çünkü sen seçimleri bir darbe girişimi olarak ifade ettin. Kimsenin ne Süleyman Soylu'nun ne ötekinin ne berikinin bu ülkedeki seçimlerin üzerine gölge düşürmeye hakkı yok.

'SANA MI KALMIŞ?'

Bekir Bozdağ, insanlar bunu şampanya ile mi kutlar, Kur'an okuyarak mı kutlar, sana mı kalmış? Toplumun ne inancına ne yaşam şekline bizlerin karışma hakkı yoktur. Bizler insanların yediğiyle içtiğiyle ilgilenmemeliyiz. Bizler insanların akşam karnı doymuş, dengeli beslenmiş şekilde yatağa girip girmediğiyle ilgilenmeliyiz."

KARAR GAZETESİ 

AK Pati Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, 14 Mayıs'ta gerçekleştirilerek cumhurbaşkanı seçimleri için "Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir" ifadelerini kaydetmişti. Şanlıurfa'dan AK Parti milletvekili adayı olan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Şanlıurfa'da bir seçim etkinliği sırasında söylediği "Seçim akşamı ya şampanya patlatıp sabaha kadar kutlayanlar olacak ya da temiz alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" demişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da iktidarın 'dış güçler' söylemine devam edere seçimler için 'siyasi darbe girişimi' tanımı yapmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER