Son seçim anketi: Kılıçdaroğlu önde, İnce'nin oyları düzenli olarak düşüyor

TEAM Araştırma'nın son anketine göre, 47.4 puana ulaşan Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 puan önünde yer aldı. Muharrem İnce'nin oylarının düzenli olarak düştüğü belirtilen ankette, "İnce ve Sinan Oğan’ın oy toplamları 5 puanın altına inerse Kılıçdaroğlu'nun yüzde 50'yi geçebileceği belirtildi.

Son seçim anketi: Kılıçdaroğlu önde, İnce'nin oyları düzenli olarak düşüyor

TEAM Araştırma,  23-26 Nisan tarihleri arasında 3 bin 54 kişiyle yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını paylaştı.

Anket ayrıca nisan başında yapılan araştırmalarla karşılaştırıldı.

Ankete göre CHP, İYİ Parti, HDP/Yeşil Sol Parti ve MHP'de yükseliş olduğu görüldü. 

Ankete göre partilerin oy oranı şöyle oldu:

AKP: Yüzde 35.9

CHP: Yüzde 27.6

İYİ Parti: Yüzde 11.5

HDP/Yeşil Sol: Yüzde 11.2

MHP: Yüzde 7.5

Memleket: Yüzde 3

TİP: Yüzde 1.2

"İNCE'NİN OYLARI DÜZENLİ OLARAK DÜŞÜYOR"

Muharrem İnce'nin oylarının düzenli olarak düştüğü belirtilen ankette, şu değerlendirme yapıldı: "Muharrem İnce ve Memleket Partisi oylarında Mart ayında tanık olduğumuz ani yükseliş kalıcı olmadı. İnce oyları düzenli olarak düşüyor ve düşüş sona ermiş görünmüyor. Bir başka deyişle Memleket Partisi’ne giden oyların geldiği adreslere dönüşü sürüyor."

KILIÇDAROĞLU ÖNDE

Ankete göre, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 1. tur dağılımında da Recep Tayyip Erdoğan’ın önüne geçti.

Son araştırmada 47.4 puana ulaşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın 3 puan önünde yer aldı. Muharrem İnce 6.1, Sinan Oğan ise 2.1 puana ulaştı.

Ankette, "İnce ve Oğan’ın oy toplamları %8.2. Bu toplam %5’in altına inerse, Kılıçdaroğlu ilk turda %50’yi geçebilir" değerlendirmesi yapıldı.

CUMHUR İTTİFAKI MECLİS'TE ÇOĞUNLUĞU SAĞLAYAMIYOR

Ankette ittifakların Meclis'teki sandalye dağılımına da yer verildi.

Son ankete göre Cumhur İttifakı'nın 290 milletvekili çıkaracağı öngörülüyor.

Yapılan değerlendirmede, "Mevcut durumda Cumhur İttifakı meclis çoğunluğunu sağlayamıyor, ancak eşikte" ifadeleri kullanılıyor.

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER