Süleyman Soylu'dan 'yargılanma' yanıtı: 'Elinizde var olanı ardınıza koymazsanız namertsiniz, namertsiniz, namertsiniz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Neymiş gelecekler 15 Mayıs'ta bizi yargılayacaklar, bize hesap soracaklar. Elinizde var olanı ardınıza koymazsanız namertsiniz, namertsiniz, namertsiniz" dedi. Soylu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la "helalleşmeye" çağırdı.

Süleyman Soylu'dan 'yargılanma' yanıtı: 'Elinizde var olanı ardınıza koymazsanız namertsiniz, namertsiniz, namertsiniz'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, seçim çalışmaları kapsamında AKP Beşiktaş İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Soylu, başkanlık binasına, kendi kullandığı TOGG ile geldi.

Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada "Bugün esas itibariyle buraya neyle geldik? TOGG'la geldik. Gazına basıyor ve ileri gidiyor. Bugün onun bir özetini, onun bir tercümesini TOGG'la ortaya koyduk. Bugün Finans Merkezi açılıyor İstanbul'da. İstanbul sadece Türkiye'nin en önemli şehri, ekonominin en önemli miğferi değil, aynı zamanda Azerbaycan'dan başlayıp Orta Asya'ya kadar Balkanlar'dan başlayıp, Ortadoğu'ya kadar, Afrika'ya kadar herkesin nefesini aldığı yerdir. Herkesin güçlü görmek istediği yerdir" dedi.

Kimsenin hayat tarzına müdahale edilmediğini öne süren Soylu, "Kimsenin hayat nizamına, kimsenin yaşam tarzına bu ülkede müdahale edilmedi. Tam tersi Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılmışsa herkes istifade eder. Bu ülkede 'ben dindarım' diyenler, rahatlıkla 'ben dindarım' diyebildiler. Bu ülkede 'ben Alevi'yim' diyenler, Tayyip Erdoğan'dan önce söyleyemiyorlardı. Özgürlük neymiş? Demokrasi neymiş? Türkiye'nin gelişmesi neymiş? Bunları hep beraber anlatmamız gerekir. Bu ülkede herkesin kendisini ifade ettiği bir Türkiye var. Bakın ayrı düşünmek, farklı düşünmek başkadır. Hakkını vermek başkadır. Bize oy vermeyebilirsiniz. Ama Tayyip Erdoğan'ın hakkını vermek durumundasınız. Tayyip Erdoğan'dan önce bu ülkede kimse 'ben Kürtüm' diyemiyordu. Kimse 'ben Aleviyim' diyemiyordu. 28 Şubat'tan sonra bu ülkede insanlar ben dindarım demekten korkuyorlardı. Türkiye böyle bir Türkiye'ydi. Bu milletin öz güvenini yerine getirdi. Buradan Beşiktaşlılara şunu söylememiz lazım. Bu devlet 85 milyonun devletidir. Recep Tayyip Erdoğan 85 milyonun Cumhurbaşkanıdır" diye konuştu.

"NEYMİŞ BİZE HESAP SORACAKLAR"

Süleyman Soylu, muhalefetten gelen "yargılanma" mesajları üzerine de "Neymiş gelecekler 15 Mayıs'ta bizi yargılayacaklar, bize hesap soracaklar. Elinizde var olanı ardınıza koymazsanız namertsiniz, namertsiniz, namertsiniz. Sizden korkan sizin gibi olur. Ve şunu açık açık söylemek istiyorum. Siz bu eski Türkiye'nin kalıntılarını süpürdünüz, attınız. Bunlar bizim hepimize yabancı geliyor. Bunlar yabancı işler. Eskidendi bunlar. Ama o eskiden olan işlere bugün sahip çıkmaya çalışanlar var. O eşiğe dönmeyeceğiz. Geleceğe bakacağız. Gelecek nesillerimize güçlü bir Türkiye bırakacağız, hep birlikte bırakacağız. Hep birlikte bunu sağlayacağız" şeklinde konuştu.

"Helalleşme" konusunda önce Tayyip Erdoğan ile helalleşilmesi gerektiğini söyleyen Soylu, "Çık de ki yalandan bir helalleşme numarası yapıyor. Senin Tayyip Erdoğan'la helalleşmen lazım. Yaptığın hakaretler, iftiralar ve toplum nezdinde Tayyip Erdoğan'a yaptığın haksızlıklar sebebiyle çıkıp eğer bu ülkede bir helalleşme yapmak istiyorsan yapacağın tek iş Tayyip Erdoğan'dır. Tayyip Erdoğan'dır. Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

CUMHURİYET GAZETESİ 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2023, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER