TRT'nin sansürüne CHP'den suç duyurusu

CHP seçimler için hazırladıkları reklam filminin TRT tarafından yayınlanması üzerine suç duyurusunda bulundu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarına da TRT ekranlarında yer verilmediği hatırlatılan suç duyurusunda, mitinglerin de yayınlanmadığı ve CHP liderinin konuk olarak davet edilmediği ifade edildi.

TRT'nin sansürüne CHP'den suç duyurusu

CHP geçtiğimiz günlerde televizyon ekranlarında yayına soktuğu 14 Mayıs seçimleri için parti tarafından hazırlanan 'Sana Söz Yine Baharlar Gelecek' isimli reklam filminin yayınlanması için kamu yayıncısı TRT'ye başvuruda bulundu. Kemal Kılıçadaroğlu'nun yer aldığı filmin TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanması istemiyle TRT Genel Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya yanıt verilmedi.

İKİNCİ BAŞVURU TALEBİ

Reklam filminin yayınlamaması üzerine CHP TRT Genel Müdürlüğü’ne yeniden başvuru yaptı. “Tarafsız olması gereken TRT’nin hukuksuz bulunan bu tavrını ironik bulduğumuzu belirtmek durumundayız. Kaldı ki bu tutum Kurumun maddi açıdan zarara uğramasına da neden olmaktadır” ifadeleri yer alan başvuru şu taleple devam etti:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurtarıcısı ve kurucusu konumunda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve Genel Başkanı’na yönelik hukuksuz bulunan bu tavrın sona erdirilmesini ve “Sana Söz Yine Baharlar Gelecek” isimli reklam filminin ivedilikle TRT 1, TRT Haber ve TRT Spor kanallarında yayınlanmasını talep ediyoruz.”

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP Medya ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan yaptığı açıklamada TRT’ye tepki gösterdi. Kamu yayıncılığı yapması gerekirken TRT’nin görevini yerine getirmediğini belirten CHP, savcılığa suç duyurusunda bulundu ve sorumlular hakkında kamu davası açılmasını talep etti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarına da TRT ekranlarında yer verilmediği hatırlatılan suç duyurusunda, mitinglerin de yayınlanmadığı, CHP liderinin konuk olarak davet edilmediği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER