Zekeriya Yapıcıoğlu'na tepki üstüne tepki: Cumhur'da HÜDA PAR çatlağı geçmiyor

Cumhur'a katılan HÜDA PAR'a ilişkin çatlak sesler gelmeye devam ediyor. MHP'nin bayramlaşmadığı HÜDA PAR için AK Partili Turan, “Cumhur İttifakı’na dahil değil HÜDA PAR, Erdoğan’ı destekleme kararı aldı" dedi. Erdoğan'a geçmiş olsun ziyaretinde de Yapıcıoğlu yer almadı. Daha önce HÜDA PAR'a eleştiriler yönelten BBP lideri Destici Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın ilk dört maddesinin tartışmaya açılması gerektiği çıkışını hatırlatan Destici. “Türk bayrağına yeni isim aramak kabul edilemez” dedi.

Zekeriya Yapıcıoğlu'na tepki üstüne tepki: Cumhur'da HÜDA PAR çatlağı geçmiyor

14 Mayıs seçimleri kapsamında milletvekilleri listelerinin YSK'ya telim edilmesine saatler kala Cumhur İttifakı'na katılan HÜDA PAR'a ilişkin çatlak sesler gelmeye devam ediyor. MHP'nin Ramazan Bayramı'nda bayramlaşma programına almadığı HÜDA PAR için AK Parti Grup Başkanvekili Turan“HÜDA PAR ayrı bir parti. Biz bir ittifak yaptık, Cumhur İttifakı. İttifakı biz Sayın Erdoğan, Bahçeli, Destici ve Erbakan ile yaptık. Bizim HÜDA PAR ile ittifakımız yok. HÜDA PAR, Erdoğan’ı destekleme kararı aldı” dedi.

Dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ittifak ortaklarının Beştepe'de yaptıkları 'geçmiş olsun' ziyaretinde HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu yer almadı. Yapıcıoğlun'un liderler arasında olmaması sosyal medyada çokca konuşuldu. “Gemi töreninde var, Beştepede neden yok' yorumları yapıldı.

'TÜRK BAYRAĞINA YENİ İSİM BULMA ÇABASI KABUL EDİLEMEZ'

Bugün ise Daha önce de HÜDA PAR'ın parti programına işaret edip eleştirilerde bulunan BBP Lideri Mustafa Destici yeni çıkış yaptı. Yapıcıoğlu'nun “Yeni anayasada değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez maddeler olmamalıdır diyoruz” sözlerini hatırlatan Destici “Türk bayrağına yeni isim aramak kabul edilemez” dedi.

Destici, HÜDA PAR'ın Cumhur İttifakı’nın içinde mi dışında mı tartışması hakkında da NTV yayınında şöyle konuştu: “Burada ben HÜDA PAR'ın programında yer alan kamuoyunda da gündeme gelen efendim işte birtakım düşüncelerine ben katılmıyorum, onları paylaşmıyorum, onların karşısındayım, bunları çok net bir şekilde ifade ettim.” dedi.

Destici, HÜDA PAR Genel Başkanı'nın "Türk bayrağının ismi bana problemli geliyor" ifadesine de “Reddediyorum, Kabul etmiyorum. Bizim ay yıldızlı bayrağımız Türk bayrağıdır. Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesin bayrağıdır. Çünkü devletimizi temsil etmektedir. Ona yeni isim aramak kabul edilemez, doğru bulmam. Bunu çok açık ve net bir şekilde ifade ediyorum” diyerek karşı çıktı.

'HÜDA PAR HİZBULLAH TERÖR ÖRGÜTÜDÜR DEMESİ LAZIM'

Hüda Par'ın "Hizbullah terör örgütüdür demesi lazım" diyen Destici, "Türk bayrağına Türkiye bayrağı gibi yeni isimler aramak doğru değil. Bunları kabul etmeyiz, reddediyoruz" diyerek vurguladı. 

KARAR GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER