89 yaşındaki doktor, polis müdahalesinde yere düştü

İstanbul Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakmak isteyen doktorlar polis engellemesiyle karşılaştı. 'Ana babanızı biz tedavi ettik" diyen 89 yaşındaki doktor Erdinç Köksal, polisin müdahalesi sonucu yere düştü.

89 yaşındaki doktor, polis müdahalesinde yere düştü

İstanbul Beyoğlu'ndaki Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'na 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle çelenk bırakmak isteyen doktorlar polisin engellemesiyle karşılaştı. Doktorların anıta yaklaşmasına müsaade etmemesine itiraz eden 89 yaşındaki doktor Erdinç Köksal polislere, "Ananızı babanızı tedavi ettik biz, yapmayın Allah aşkına" diyerek tepki gösterdi.

İtirazlarına devam eden Köksal, polisin müdahalesi sonucu yere düştü. Düşmenin etkisiyle sarsılan Köksal'ı, yanındaki meslektaşları ayağa kaldırdı.

POLİS GEÇİT VERMEDİ

Köksal'ın yere düşmesinden sonra itirazlarını yükseltmeye devam eden doktorlar, çelenklerini anıta bırakmak istedi ancak polis geçit vermedi.

Köksal'ın yere düşürüldüğü görüntüler sosyal medyada tepkiye neden oldu.

"HEM DE TIP BAYRAMINDA..."

Gazeteci Mustafa Hoş, Köksal'ın yere düşürülme görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak, "Doktor Erinç Köksal. 1933 doğumlu. Yani 89 yaşında. Cumhuriyetin yaşayan tanığı. Cumhuriyetle birlikte ayakta kalmış bir doktordu. Ve bugün o yere düşürüldü. Hem de tıp bayramında..." dedi

"RESİMLİ ROMANA DÖNÜŞÜYOR"

Gazeteci Hoş'un tweetini alıntılayarak bir tweet atan Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol da "Bazı kayıtlı anlar -maalesef- nasıl da olup bitenin tarih için resimli romanına dönüşüyor... Tıp Bayramının bayram olamayışı ve mücadelenin yaşamsal olması..." dedi.

"HAYATIM BOYUNCA SAKLAYACAĞIM"

Duvar'dan Ferhat Yaşar'a konuşan Köksal, Çamurlu beyaz gömleğini hayatı boyunca saklayacağının altını çizerek, "62’inci yılımı yaşıyorum. Biz 62 yıldır hep 14 Mart’ta Atatürk’e şükran duygularımızı arz etmek için çelenk koyarız. Hangi ilde ve ilçede olursak olalım bunu yaparız. İlk defa hayatımda polisle engellendik. Bu hakikaten utanç verici bir şey" dedi.

"Yıllarca bu ülkede halkına hizmet etmiş bir beyaz gömlekli grubun çiçek bırakması neden engellendi bunu hala anlamış değilim" diyen Köksal, şunları söyledi:

"Çok üzüntü içerisindeyim. Bu nedenle çiçek bırakmak için önümüzdeki polis bariyerini geçmek istedik ve geçemedik. Bu arada yerler kaygan ve çamurlu olduğu için itilerek düştüm. Allah’a şükür bir problemim olmadı. 2 ay önce kalp pili takılmıştı. Doktorlarım yokuş çıkmayın, merdiven çıkmayın, zorlu iş yapma demelerine rağmen, ben 14 martlarda bu görevi yapmakla kendimi yükümlü hissediyorum bir hekim olarak. Beyaz, ak gömleğim çamurlandı. Bu çamur Taksim’in çamuru değil. Ankara’dan ‘giderlerse gitsinler’ sesinin yankılanmasından meydana gelen bir çamur. Her şeyden güç alarak bazı kişilerin sebep olduğu bir çamurdan bahsetmek istiyorum. Ve utanç yüzü bir çamur. Bu gömleğimi çamurlu haliyle hayatım boyunca saklayacağım."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER