AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI BASIN AÇIKLAMASI

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HAFTASI
“Türk Sağlık-Sen olarak, tüm Diş Hekimlerimizin 22 Kasım diş hekimleri gününü ve Ağız ve Diş Sağlığı çalışanlarımızın 22-29 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftasını kutluyoruz.
Bu haftada talebimiz zor koşullarda hizmet veren diş hekimlerimizin diş protez teknikerlerimizin, Diş klinik yardımcılarının, ağız ve diş sağlığı teknisyenlerinin, Diş Hastanelerinde ve ADSM`lerinde  görev yapan tüm çalışanların dinlenmesini sorunlarının tartışılmasını ve çıkan sorunların çözülmesini istiyoruz.
ADSM`lerde ve diş hastanelerinde çalışma koşulları nedeniyle çalışanlar sağlıklarını riske atarak hizmet sunmaktadırlar. Zararlı kimyasallar, havalandırması yetersiz ortamlar çeşitli sağlık sorunlarına yol açmaktadır.
İş yükünün fazla olmasına rağmen Diş hekimi, Diş Protez Teknikerliği , Teknisyenliği gibi ağız ve diş sağlığında Diş Hekimliği Fakültelerinde  hizmet veren kadrolarda yeterli istihdamın sağlanmaması da büyük bir eksikliktir.
Sorunların çözüme kavuşturacak, çalışanların sağlıklı bir çalışma ortamında hizmet vermesini sağlayacak düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi temennisiyle tüm Ağız ve Diş sağlığı çalışanlarının haftasını bir kez daha kutluyoruz.
 
 
Hayati YILDIZ
Türk Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER