Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı, Turkovac aşısı olanlar ülkeye giremeyecek

Faz-3 sonuçları açıklanan ve Türkiye'de geliştirilen Turkovac aşısına Almanya'dan izin çıkmadı. Yeni aşıyı 2 doz yaptıran kişiler hiç aşı olmamış sayılacak.

Almanya'dan Turkovac'a izin çıkmadı, Turkovac aşısı olanlar ülkeye giremeyecek

Erciyes Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından geliştirilen yerli aşı Turkovac hakkında Almanya'dan yeni kararlar alındı.

Turkovac olanlar ülkeye giremeyecek

Türkiye vatandaşlarına yönelik vize şartlarını güncelleyen Almanya, ülkeye girişlerde Turkovac aşısını kabul etmeyeceğini ve iki doz Turkovac aşısı yaptıran vatandaşlar dahil olmak üzere ülkeye kabul edilmeyeceğini açıkladı. Bununla beraber mahkeme gibi zorunlu bir nedenle ülkeye giriş yapacak kişiler ise kabul edilecek ancak karantinaya alınacaklar.

Geçtiğimiz günlerde 1182 gönüllü ile gerçekleştirilen ve Faz-3 denemelerinin sonuçları paylaşılan Turkovac'ın Covid-19 oranı, yüzde 4,55 olarak saptanmıştı. Acil kullanım onayı verilerek yaygın kullanımına başlanan yerli aşı hakkında soru işaretleri artarken Prof. Dr. Ceyhan, ''1182 katılımlı Faz-3 çalışması olmaz'' sözlerini dile getirmişti.

Karar Türkiye özelinde değil

Vaka sayılarını düşürmek için yeni kararlar alan Almanya, ülkeye girişler için AstraZeneca, BioNTech, Moderna ya da Johnson&Johnson aşılarını gerekli kılıyor. Bununla birlikte yalnızca AB tarafından onaylanan aşılara izin veren Almanya'nın aldığı yeni kararının Türkiye'ye özel olmadığını söyleyebiliriz.

YENİÇAĞ GAZETESİ 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER