ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR ÖĞRETMEN ATAMALARINA İSYAN EDİYOR

ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR ÖĞRETMEN ATAMALARINA İSYAN EDİYOR
Bizler atama bekleyen sağlıkçılar olarak öğretmen atamalarına itiraz ediyoruz. Neden mi ? 2015 yılında 52 bin öğretmen ataması yapıldı ve öğretmen açığınız 80 bin kaldı. Sağlıkçı olarak ise 2015 yılında ekimde yapılacak atama ile birlikte toplamda 10 bin sağlıkçı ataması yapılmış olacak ve sağlıkçı açığı 300 binin üzerinde. Avrupa ve gelişmiş ülkelerin hepsinde devlet kadrosunda çalışan sağlıkçı sayısı öğretmen sayısından fazladır bizim ülkemizde ise tam tersidir. Şuan devlet kadrosunda bulunan öğretmen sayısı 900 binin üzerinde sağlıkçı sayısı 400 bin civarındadır. Bunun tek nedeni yıllardır atama bekleyen öğretmenlerin siyasiler ve medya üzerinde kurduğu baskıdır.
            Şuan hastanelerin durumu içler acısıdır ve hemen hemen bütün hastanelerde sıralardan adım atacak yer bulunmamaktadır. Bunun tek nedeni her yıl yapılan 50 binin üzerinde öğretmen atamaları. Bakanlar kurulu hükümete örneğin 70 bin devlet memuru atama hakkı verdiğinde öğretmenler her yıl baskı ile bu hakkın nerdeyse tamamını almaya çalışıyor geriye bize kadro kalmıyor. Bu durumda hastaneleri ve hastaları çok zor duruma düşürmektedir. Burdan siyasi partilere ve hükümete sesleniyoruz yeter artık 52 bin öğretmen ataması yapılmış daha neden öğretmen ataması yapılıyor. Bizlerde üniversite okuduk ve bizlerinde durumu çok sıkıntılı ailelerimizin bizlerden beklentisi var bizde atama bekliyoruz.
 Ya da hükümeti ve medyayı bırakalım direkt atama bekleyen öğretmenlere çağrıda bulunalım arkadaşlar hükümet ekonomik nedenlerle her yıl belli bir sayıdan fazla memur kadrosuna atama yapamıyor sizler için 52 bin atama yapılmış sizler böyle baskı yapmaya devam ederseniz hastanelerde çalışan personel sayısı gün geçtikçe daha da azalacak. Sağlık ve insan hayatı herşeyden daha önemlidir hükümetin bunu düşündüğü yok bizler atama bekleyen sağlıkçılar olarak sizlere de çağrıda bulunuyoruz ki belki sizler bizi anlarsınız.
            Eğer sizde bizi anlamazsanız hükümetin hiç birşey umrunda değil atama bekleyen sağlıkçıları ve hastaları çok kötü günler bekliyor allah hepimizin yardımcısı olsun. Çünkü şuanda medya ve siyasiler atama bekleyen öğretmen sorununa odaklanmış durumda halbuki öğretmen ataması diğer atama bekleyen üniversite mezunları tarafından tepki toplamaya başladı ve hükümete oy olarak faydadan çok zararı olmaya başladı. Çünkü ben dahil atama bekleyen 2 milyonun üzerinde üniversite mezunu yetkililere sadece şu soruyu soruyoruz sadece öğretmenler mi atama bekliyor ?
Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER