Bakan Duyurdu: İkinci Bir Duyuruya Kadar Geçerli Olacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunanların reçete yazdırmak için sağlık hizmeti sunucularına başvurma zorunluluğunun geçici olarak kaldırıldığını belirtti.

Bakan Duyurdu: İkinci Bir Duyuruya Kadar Geçerli Olacak

Selçuk, Normalleşme sürecinde kronik hastalarımızın 1 Ocak tarihi itibarıyla süresi dolan sağlık raporları ve reçeteleri ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak.

Kronik hastalığı sebebiyle sağlık raporuna dayalı olarak ilaç ve tıbbi malzeme alan hastaların tekrardan reçete düzenlemelerine gerek kalmayacak.

Bu zamanda ilaç ve tıbbi malzeme bedelini Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını bildiren Selçuk, daha önce bir aylık verilen ilaçların da üç aylık olarak verilmeye devam edileceğini söyledi.

Bakan Selçuk, ayrıca kronik hastalığı olan vatandaşlarla kronik hastalık sebebiyle idari izinli sayılan kişilerin, ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak tarihi itibarıyla MEDULA sisteminde kayıtlı olan raporların geçerli olacağını belirtti.

Selçuk, engelli ve yaşlı aylığı ile evde bakım yardımlarında süreli engelli raporu olan hastaların mevcut raporların ikinci bir duyuruya kadar geçerliliğini koruyacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER