BAKANLIK 4 BİN PERSONEL ALACAK

Sağlık Bakanlığından Personel Alımı Müjdesi!

BAKANLIK 4  BİN PERSONEL ALACAK

Sağlık Bakanlığı 4 bin personel alımı detayları şöyle:

Hizmet alımı yöntemi kullanılarak ambulans şoförü alımlarına başlanmasına ilişkin Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüklerine bir yazı gönderildi.

Gönderilen yazıda ambulans kazalarını önlenmesi ve asgari düzeye indirilmesi için ambulans şoförü hizmet alımı yapılacağı belirtilerek, her istasyonda 5 i şoför olmak üzere 15 kişinin çalıştırılmasının hedefleniyor.

Yazıda alınacak şoförlerin öncelikle Acil Tıp Teknisyeni (ATT), ATT bulunmaz ise paramedik, paramedik bulunmazsa diğer sağlık meslek mensuplarının tercih edilmesine dikkat çekildi. İl Sağlık Müdürlüklerinden döner sermaye bütçesinden şoför hizmet alımı için gerekli iş ve işlemlerin yapılması istendi.

112 servislerinde halen yaklaşık olarak 1200 kadrolu şoför çaışmakta iken, bu yazı sonrasında 4 bine yakın şoförün taşeron olarak çalışmaya başlayacağı belirtiliyor.

112 acil servislerinde var olan şoför ihtiyacının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre kadrolu Devlet memuru istihdamı yoluyla karşılanması ve bu amaçla KPSS sonuçlarının kullanılması mümkünken, taşeron işçilerle bu ihtiyacın karşılanmaya çalışılmasını doğru bulmuyoruz.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER