Çinli Bilim Adamlarına Göre Yeşil Çay Ömrü Uzatıyor

Bilim adamları, haftada en az üç defa yeşil çay tüketmenin kalp damar rahatsızlığına bağlı ölüm riskini azalttığını ve ömrü uzattığını söyledi.

Çinli Bilim Adamlarına Göre Yeşil Çay Ömrü Uzatıyor

Çin Tıp Bilimleri Akademisi Pekin Birliği Tıp Koleji'nin Ulusal Kalp ve Damar Hastalıkları Merkezi'nden araştırmacılar, geçmişte kalp krizi, felç ve kanser gibi hastalıklar geçirmeyen 100 bin 902 Çinli'yi, haftada üç defa veya daha çok yeşil çay içen "devamlı içiciler" ile hiç çay içmeyen veya daha az çay tüketenler olmak üzere iki gruba ayırdı.

Yedi sene sonra yapılan analizlerde bilim adamları, düzenli çay içenlerde kalp hastalığı ve felç geçirme riski yüzde 20, bu iki hastalığa bağlı ölümlerin de yüzde 22 düştüğünü tespit etti.

Yapılan Araştırma, 50 yaşında düzenli çay içen bir kişinin, düzenli çay içmeyenlere göre 1,26 sene daha uzun yaşadığını ortaya koydu.

Araştırmacı Dr. Dongfeng Gu, yapmış olduğu yazılı açıklamada, "Alışılmış çay tüketiminin koruyucu etkilerinin erkekler için daha belirgin, bayanlar için daha az olduğunu gördük.

Bu durumun sebebinin araştırmaya katılan erkeklerin bayanların iki buçuk katı kadar çay tüketmesi olabileceğini belirten Dongfeng, "Çalışmadaki erkeklerin yüzde 48'i, bayanların ise yüzde 20'si düzenli çay içiyordu.

Dongfeng, yeşil çayda özellikle flavonoid kaynağının zengin olduğunu ve bu biyoaktif bileşiklerin kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyuculuk sağladığını söyledi.

Çay içme alışkanlıklarının bölgeden bölgeye değiştiğini anımsatan Dongfeng, bulguların siyah çayın daha popüler olduğu Batılı ülkeler için geçerli olmayabileceğini aktardı.

Dongfeng, araştırmada, çay tüketen kişilerin çoğunluğu yeşil çayı tercih yaptığı bilgisini paylaşarak, çalışmaya katılan düzenli içicilerin sadece yüzde 8'inin siyah çay içtiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2020, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER