DR.MÜEZZİNOĞLU ESENYURT'TA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

DR.MÜEZZİNOĞLU ESENYURT'TA TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Sağlıklı toplumun birbirine değer veren kardeşlik duygularını, komşuluk duygularını, ayrıştıran değil, kucaklayan, çatıştıran değil birlikte uzlaştıran ve toplumun 77 milyonunu kucaklayan bir anlayışa ihtiyacımız var diyen Müezzinoğlu, sağlıkta çok yakın bir zaman zarfında komşu ülkelere de hizmet verecek düzeye gelineceğini ifade etti. 2002’de 634 olan ambulans sayısının bugün 4 binin üzerine çıktığını dile Bakan Müezzinoğlu, "750 ambulansın daha ihalesini yaptık. Bu yılın sonuna kadar alım ve talimatını yapacağız." dedi.

 
‘KOMŞU ÜLKELERE HİZMET VERECEĞİZ’
Bakan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:  "İnanıyorum ki sağlık alanında dünyaya örnek olacak bu sağlık anlayışımız dünyaya ve bölgeye hizmet eder bir anlayışa dönecek. Bugün için 77 milyon ülke insanımıza sağlığın en güzel hizmetini sunuyoruz. Kısa bir sürede, önümüzdeki 4 -5 yıl içerisinde inşallah yakın coğrafyamızdaki milyarla ifade edilen komşularımıza sağlık hizmetinde en iyisini, en güzelini, en gelişmişini sunan bir ülke haline geleceğiz."
Bakan Müezzinoğlu daha sonra yapımı tamamlanan Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin kurdelesini “Hayırlı olsun diyerek” kesti. Sağlık Bakanı ve beraberindeki heyet merkezi gezerek ilgililerden bilgi aldı. Daha sonra Bakan Müezzinoğlu Engelliler Koordinasyon Merkezi ve Acil Ek Hizmet Binasında da incelemelerde bulundu.
Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER