ECZACILAR OKULLARA GİDEREK 'BONZAİ' UYARISI YAPACAK

Eczacılar, son yıllardan artan ve çok tehlikeli olan uyuşturucu madde ‘bonzai’ kullanımını önlemek için okullara giderek, öğrencilere eğitim verecek.

ECZACILAR OKULLARA GİDEREK 'BONZAİ' UYARISI YAPACAK
Türkiye Eczacılar Birliği’nin başlattığı çalışmaya göre eczacılar, kendi mesleki bilgilerinin yanında uzmanlardan alacakları eğitim sonrasında okullarda madde bağımlılığı ve özellikle ‘bonzai’ kullanımının tehlikeleri hakkında öğrencilere eğitim verecekler.
 
Gençler arasındaki uyuşturucu kullanımının hızla artmasından endişe duyan Türkiye Eczacılar Birliği’nin başlattığı proje ile her bölgeden seçilen eczacılar, bu ay içerisinde Ankara’da alacakları eğitim sonrasında kendi mesleki birikimlerini de katarak, kendi bölgelerindeki okullarda eğitim vermeye başlayacak. Ortaokul, lise ve halk eğitim merkezlerinde düzenli olarak verilecek eğitim kapsamında, bonzainin tehlikeleri ve sonuçları, bağımlılığa giden süreç, bağımlılık göstergeleri, bağımlılık yapan maddelerin ortak özellikleri, içindeki maddeler ve vücuda zararları, nasıl mücadele edileceği gibi konular anlatılacak.
 
UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜMLER 4 MİSLİ ARTTI
 
Türkiye’de yapılan son araştırmaya göre; herhangi bir uyuşturucu maddeyi en az bir kez deneyenler 15-64 yaş grubunda yüzde 2,7 oranında, 15-16 yaş grubunda ise yüzde 1,5 olarak belirlendi. Son bir yılda doğrudan madde kullanımına bağlı ölümlerde bir önceki yıla göre 4 misli kadar artış oldu. Gençler arasında son yıllarda kullanımı sıklaşan sentetik bir uyuşturucu olan ‘bonzai’ ise ölümlerin artmasında etkili oluyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER