Hainan Adası'nda koronavirüs alarmı: 80 bin turist adada mahsur kaldı

Çin’in güneyindeki Sanya kentinde, 80 bin turist, Kovid-19 vakalarının artış nedeniyle alınan önlemler nedeniyle kentte mahsur kaldı. Yaşanan durum sonrasında mahsur kalanlar için konaklama ücretinin yüzde 50 oranında düşürülmesi kararı alındı.

Hainan Adası'nda koronavirüs alarmı: 80 bin turist adada mahsur kaldı

Çin’in en ünlü turistik noktalarından olan Hainan Adası’ndaki Sanya kentinde Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle dün itibariyle kapanma uygulanacağının açıklanmasının ardından 80 bin turist kentte mahsur kaldı.

Turistler, en az 1 hafta boyunca otelde kalarak her gün nükleik asit testi verecek. Yılın en yoğun sezonunu yaşayan Sanya’da otellerde mahsur kalanlar için konaklama ücretinin yüzde 50 oranında düşürülmesi kararı alındı. Hainan Adası’ndaki diğer kentlerde de salgın tedbirleri artırıldı.

Yaklaşlık 3 bin turist 11 otele yerleştirildi

Dün sabah, Sanya Phoenix Uluslararası Havalimanı’ndan yapılacak 164 uçuş iptal edilmesinin ardından binlerce turist havaalanında mahsur kaldı. Yolculardan yaklaşık 3 bini bu sabah itibarıyla belirlenen 11 otele yerleştirildi.

Kentteki tüm uçak ve tren seferleri iptal edilirken, toplu taşıma hizmetleri de tamamen durduruldu. Demir yoluyla kentten çıkışın önlenmesi için tren bileti satışları da iptal edildi. Kentte son 6 günde 800’ün üzerinde Kovid-19 vakası tespit edildiğini belirten yetkililer, son dalgada Omicron’un alt mutasyonu BA5.1.3’e rastlandığını açıkladı.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER