HASTANE MHRS RANDEVUSU NASIL ALINIR ?

MHRS sayesine Hastane randevu alma işleminizi internet üzerinden kolay bir şekilde yapabileceğiniz gibi Alo 182 Hastane randevu hattını arayarakta işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. MHRS Randevu Al, Hastane Randevu Al, Hastane Randevu Nasıl Alınır? MHRS Randevu Nasıl İptal Edilir? SSK Bağkur Sigorta Randevu, MHRS Nedir, Alo 182, MHRS Girme

HASTANE MHRS RANDEVUSU NASIL ALINIR ?
ALO 182 MHRS RANDEVU AL!!!

İnternet Üzerinden;

(MHRS) Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir. Hesap açıldıktan sonra “Randevu Al” butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

HASTANE RANDEVU kısmına tıkladığınızda önünüze aşağıdaki gibi bir panel açılacak. MHRS randevu için TC numarınızı ve parolanızı girin.

Mobil Cihaz Kullanarak;

MHRS Mobil uygulaması IOS, Android, Windows ve Blackberry işletim sistemine sahip mobil cihazların uygulama marketlerinden indirilerek kullanılır.Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.Hesap açıldıktan sonra T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarakrandevu alınır.

HASTANE RANDEVU TELEFONU NE?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından ALO 182 aranır.Çağrıyı karşılayan operatöre hastanın T.C. Kimlik Numarası verilir. Randevu talep edilen hastane, poliklinik ve varsa hekim tercihleri operatöre bildirilir. Operatör uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa bildirir.Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.

Hastane İçi MHRS Randevu Alımı;

MHRS randevu sisteminde aile fertleriniz için hastaneden randevu alırken işlemler T.C. Kimlik numarası üzerinden yapıldığından dolayı bütün Aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve Kimlik bilgileri ile yeni bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. İsterseniz aile fertleri için üye kaydı oluştururken hepsinde aynı mail adresi ve telefon numarasını kullanabilir daha sonra aile fertleriniz için bulunduğunuz bölgede istediğiniz hastaneden randevu alabilirsiniz.

MHRS’ye nasıl kayıt olunur?

Yukardaki MHRS üye ol linkine tıkladığınızda karşınıza böyle bir alan çıkacak. TC kimlik numaranızı girmek zorunlu Ardından da aşağıdaki alanları dolduracaksınız. Bu işlemi yaptığınızda üyeliğin gerçekleşmiş olacak. Sonra ana sayfaya dönüp MHRS randevu al butonuna tıklayıp TC numaranızı ve parolanızı girerik randevunuzu alabilirsiniz.

Hastanede sıra beklemeden internet üzerinden hastane randevu alma işlemine geçilmesiyle beraber vatandaşlar dilekleri zaman , diledikleri gün için doktor randevularını alabiliyorlar. MHRS işlemi üzerinden randevu alındıktan sonra işlemler iptal de ettirilebiliyor.

MHRS SİSTEMİ İLE İNTERNETTEN NASIL RANDEVU ALINIR?

İnternet üzerinden randevu almak isteyen vatandaşların Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan “Randevu Al” butonuna tıklamaları gerekiyor. Bu butona tıkladıktan sonra açılan sayfada vatandaşların T.C. kimlik numaralarını ve sonrasında da MHRS sistemi için aldıkları parolayı girmeleri gerekiyor. Bu işlemlerden sonra alttaki kutuda yazan rakamları girdikten sonra “Giriş” butonuna tıklayarak MHRS’nin sistemine giriş yapıp randevu alabilirler.

MHRS’nin internet sistemine kayıt olmamış vatandaşlar, “Randevu Al” bölümünde bulunan “Yeni Üye” butonuna tıklayarak üyelik kayıtlarını yapabilirler.

MHRS İLE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

ALO 182 İLE NASIL RANDEVU ALINIR?

Vatandaşlar ev, iş ankesörlü veya cep telefonlarıyla Sağlık Bakanlığı’na bağlı olan ALO 182 hattının çağrı merkezini arayabilirler. Çağrı merkezinde talebi alan çalışan, vatandaşın T.C. kimlik numarasını alarak vatandaşın bilgilerini doğrular. Vatandaş randevu almak istediği hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden birini görevli kişiye bildirdikten sonra asistan kişi uygun tarif ve saat dilimlerini vatandaşa iletir ve vatandaş da istediği tarihi seçer.

RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

ALO182 İLE RANDEVU İPTAL ETME
Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır.

ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

İNTERNETTEN RANDEVU İPTAL ETME

Hekim Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.

Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.

Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.





Hastane Randevu (MHRS) Sistemine Nasıl Üye Olunur

Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanarak istediğiniz saatte ve günde dilediğiniz doktordan randevunuzu kolayca alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için öncelikle sisteme kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olabilmek için ilk olarak hastane randevu (MHRS) sisteminin resmi sitesine giriş yapmalısınız. Daha sonra Yeni Üye seçeneğine tıklayarak hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olabilmek için gerekli olan bilgileri doldurmanız gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sistemine yeni üye kaydı için doldurulması gereken bilgiler şunlardır; T.C kimlik numarası, adı soyadı, cinsiyeti, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adı, cep telefonu ve E-posta adresi gibi bilgilerdir. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt için gerekli olan bu bilgileri doldurduktan sonra sizin belirleyeceğiniz bir parola ile kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt işleminizi yaptırdıktan sonra isteğinize göre randevunuzu alabilirsiniz.

HASTANE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi İle Randevu Nasıl Alınır

Hastane randevu (MHRS) sistemine üye olduktan sonra Vatandaş Giriş Ekranına ilk olarak T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Daha sonra hastane randevu (MHRS) sistemine üyelik sırasında almış olduğunuz parolanızı girdikten sonra resimdeki sayıları girerek Giriş butonuna basmanız gerekmektedir. Açılan sayfada sırasıyla il, ilçe, hastane, semt kliniği, klinik, klinik yeri ve hekim bilgilerini seçtikten sonra Randevu Ara seçeneğine tıklayarak hastane randevu (MHRS) sisteminde istediğiniz randevuyu arayabilirsiniz. Daha sonra seçmiş olduğunuz hekime ait uygun saatleri bu sayfada görebilirsiniz ve size en uygun saati belirleyerek buna göre hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde, randevu bilgilerinizi girdikten sonra Randevuyu Kaydet seçeneğine tıklayarak hastane randevunuzu alabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevu işleminizi gerçekleştirdikten sonra randevu almış olduğunuz saatten 15 dakika önce hastane ya da poliklinik sistemine hasta girişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olduktan sonra sistemine kayıt olduktan sonra daha önceden almış olduğunuz randevularınızı görebilirsiniz. Ayrıca hastane randevu (MHRS) sisteminde hesap bilgilerinize girerek bunları isterseniz değiştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde önceden almış olduğunuz randevunuzu iptal etmek için hastane randevu (MHRS) sistemine T.C kimlik numaranız ve parolanız ile giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi bölümünü seçmeniz gerekir. Daha sonra iptal etmek istediğiniz randevunun yanındaki iptal et seçeneğine tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde istediğiniz zaman randevu alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz ve almış olduğunuz randevularınızı iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde randevu alma işleminden sonra ya da randevu iptal işleminden sonra Çıkış butonuna basarak hastane randevu (MHRS) sisteminden çıkış yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden hastane randevunuzu hiçbir ücret ödemeden kolayca alabilirsiniz. Hastane randevusu almanın bir diğer yolu da ALO 182 hattını arayarak hastane randevu alma işlemidir. ALO 182 hattını arayarak da istediğiniz bir saatte sizin seçmiş olduğunuz bir hekimden hastane randevunuzu alabilirsiniz.

ALO 182 İle Hastane Randevu Nasıl Alınır

ALO 182 ile hastane randevu alabilmek için ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182’yi tuşlayarak sağlık Bakanlığı Hastane Randevu Merkezini aramanız gerekmektedir. Aradığınız numarada telefonunuza canlı bir sekreter yanıt verecektir. Karşınıza çıkan asistana T.C kimlik numaranızı vererek hastane randevunuzu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden gerekli olanı vermeniz gerekir. Bu işlemlerden sonra asistan size uygun olan saatleri bildirecektir ve sizde seçmiş olduğunuz randevu saatini bildirerek hastane randevu işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. ALO 182 hattını arayarak hastane randevunuzu iptal etmek isterseniz de yine aynı şekilde ALO 182’yi tuşlayarak Sağlık Bakanlığı Hastane Randevu Merkezine bağlanmanız gerekir. Çağrınızı yanıtlayan asistana T.C kimlik numaranızı vermeniz gerekmektedir. İptal etmek istediğiniz hastane randevunuza ait tarih ve saat gibi bilgilerini vermeniz gerekir. Bu işlemlerden sonra hastane randevu sisteminden almış olduğunuz randevunuz iptal edilmiş olacaktır.

Hastane Randevu "MHRS" Sistemi Ve Kullanımı

Hastane randevu (MHRS) sistemi, hastanelerde tarih ve saat baz alınarak, hastane ve hekim seçimleri yapılabilen ve böylece istediğiniz saatte randevu alarak muayene ve işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir sistemdir.

Hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için hastane randevu (MHRS) sistemi kaydınızın olması gerekmektedir. Hastane randevu (MHRS) sisteminden yararlanabilmeniz için sisteme kaydınızı yapmanız, bunun için de hastane randevu (MHRS) sistemine T.C. kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinsiyetiniz, doğum yeriniz, doğum tarihiniz, baba adınız, anne adınız, cep telefonunuz, sabit telefonunuz, e-posta adresiniz ve onay için e-posta adresiniz, parolanızı ve onay için tekrar parolanızı bilgilerinizi gitmelisiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemine kayıt olmanız için bir de “Kaydet” butonuna tıklamalısınız. Böylece, sizin de bir hastane randevu (MHRS) sistemine kaydınız oluşacaktır.

Linkler ile hastane randevu (MHRS) sistemini kullanabilmeniz için, “Vatandaş Giriş Ekranı” na ulaşmalı ve bu ekran yardımıyla sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve parolanızı, resimlerdeki karakterler ile sisteme girmelisiniz. Tüm bilgilerinizi girdikten sonra hastane randevu (MHRS) sistemine girişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi İle Randevu Alma

Vatandaş giriş ekranını kullanarak sisteme giriş yaptıktan sonra, sol tarafta istenilen bilgilerinizi giriniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde sizden bazı bilgiler istenecektir. Hastane randevu (MHRS) sistemine randevu alacağınız hastane ya da polikliniğin adresine ilişkin il ve ilçe bilgilerini giriniz.

Hastane randevu (MHRS) sistemine daha sonra ise hastane, semt polikliniği, klinik, klinik yeri, hekim seçimlerini gerçekleştiriniz. “Randevu Ara” butonunu tıklayınız. Size uygun hekim ile hastane bilgilerinden seçiminizi yapınız. Karşınıza çıkacak hastane randevu (MHRS) sistemi yönlendirmeleri ile ekranda bulunan sütunlarda hekim adı, en erken randevu günü, kurum ya da hastane adı, klinik adı, klinik yeri ve yaş şartları listelenecektir. Hastane randevu (MHRS) sisteminden kendinize en uygun seçimi yapınız. Çalışma cetvelinde tarih oynamaları yaparak, randevu tarihinizi de hastane randevu (MHRS) sisteminde değiştirebilirsiniz.

Hastane randevu (MHRS) sistemi saatinizi de değiştirebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde yeşil koltuklar boşta bulunan ve alınabilecek randevuları gerçekleştirmektedir.

Hastane randevu (MHRS) sisteminde randevunuz ile ilgili tüm seçenekleri işaretledikten sonra, “Randevuyu Kaydet” butonuna tıklayınız.

Hastane randevu (MHRS) sisteminde karşınıza bir ekran gelecek ve uyarı karşınıza çıkacaktır. Hastane randevu (MHRS) sisteminde e-mail adresinize randevunuz hakkında bilgi ile karşılaşacaksınız. Hastane randevu (MHRS) sisteminde de görüldüğü gibi, randevu saatinizden en az 15 dakika önce hastane veya poliklinik sistemine hasta girişinizi gerçekleştirmiş olmalısınız. Hastane randevu (MHRS) sisteminden sonra, hastane girişinizi de nüfus cüzdanınız ile birlikte gerçekleştirebilirsiniz.

Hastane randevu (MHRS) sisteminde artık randevunuz bulunmaktadır.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi İle Randevu İptali

Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevunuzu almış olmalısınız, ancak bir süre sonra randevunuzu yanlış aldığınızı ya da unuttuğunuz bir iş ile aynı zamana denk geldiğini hatırladınız. Hastane randevu (MHRS) sistemi ile randevunuza yarım saat bile kalmış olsa iptal edebilirsiniz.

Hastane randevu (MHRS) sistemi ile bu randevularınızı, sağ tarafta bulunan 4 butondan, üsttekini seçerek randevu geçmişine ulaşabilir, randevunuzu iptal edebilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sisteminde bulunan randevu geçmişi bilgisinin sonundaki “İptal Et” butonu ile kolayca iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

“Randevuyu iptal etmek istediğinizden emin misiniz?” sorusuna “Evet” seçeneğini tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-Hesap Bilgileri

Hastane randevu (MHRS) sistemi hesap bilgileri sizlerin hesabınız ile ilgili bilgilendirilmenizi sağlayan bir menüdür. Hastane randevu (MHRS) sistemi ekranının sağ tarafında bulunan ve üstten ikinci sırada olan seçenektir. Şifre değiştirme, hesap bilgileri düzenleme gibi işlemlerinizi hastane randevu (MHRS) sisteminde bulunan bu menü ile gerçekleştirebilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-Randevu Görüntüleme

Hastane randevu (MHRS) sistemi randevu görüntüleme için “Randevu Geçmişi” menüsüne tıklayınız. Ayrıntılı bir şekilde randevularınızı görebilirsiniz, günlerinizi randevulara göre planlayabilirsiniz.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi-ALO 182

Hastane randevu (MHRS) sistemini sadece internet ile kullanamazsınız. Hastane randevu (MHRS) sistemini telefon ile ALO 182 numarasını kullanarak da randevularınızı planlayabilirsiniz. Hastane randevu (MHRS) sistemi ücretlendirmesi de tarifeniz kapsamında değerlendirilerek, faturanıza yansıyacak veya kontör miktarınızdan düşecektir.

Hastane Randevu (MHRS) Sistemi Şifresinin Unutulma Durumları

Hastane randevu (MHRS) sistemine giriş yaparken şifrenizin hatalı olduğuna dair bilgi mesajı alıyorsanız, hastane randevu (MHRS) sisteminde şifresini yeniletmek için “Vatandaş Giriş Ekranı” nda bulunan “Parola Hatırlatma” butonuna tıklayınız. E-Posta ya da cep telefonu SMS bilgisi ile hastane randevu (MHRS) sistemi şifresini yeniletebilirsiniz.

Açılan ekranda tercihinizi bu iki yoldan biri ile gerçekleştirdikten sonra da T.C. kimlik bilginiz ve seçtiğiniz yöntem bilginizi yani e-posta ya da telefon numarası bilginizi girerek şifrenize kavuşabilirsiniz.

ALO 182 MHRS RANDEVU HATTI ÜCRETLİ Mİ?

ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182' yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak 01.04.2013 tarihinden itibarendakikası en fazla 43,89 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir.

İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.

MHRS MOBİL UYGULAMASI

Android, IOS, BlackBerry ve Windows işletim sistemlerine sahip akıllı cihazlar (telefon, tablet) için "MHRS Mobil" uygulaması hizmete girmiştir.

"MHRS Mobil" cihazınızın kullandığı uygulama marketinden (app store, play store vs.) ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

MHRS RANDEVU GÖRÜNTÜLEME

Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi"kısmından randevularınızı görebilirsiniz.

MHRS ŞİFREMİ UNUTTUM NASIL ALABİLİRİM?

Hastane randevu şifrenizi unuttuysanız ne yapmalısınız? Yeni şifre için 3 yol var.

MHRS AİLE FERTLERİ İÇİN RANDEVU ALABİLİR MİYİM?

İşlemler T.C. Kimlik numarası üzerinden yapıldığından bütün Aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve Kimlik bilgileri ile hesap oluşturmalısınız. İsterseniz aile fertleri için üye kaydı oluştururken hepsinde aynı mail adresi ve telefon numarasını kullanabilirsiniz.

MHRS ŞİFREMİ VE HESAP BİLGİLERİMİ NASIL DEĞİŞTİRİRİM?

Randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Hesap Bilgileri" kısmından ilgili değişikliği yapabilirsiniz

star gazetesi
Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER