Hekimler, Bakan Fahrettin Koca'yı önlük bırakarak protesto etti: "Onun istediği bir yasa çıkıyor"

"Biz, her kesimden hekim, bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz"

Hekimler, Bakan Fahrettin Koca'yı önlük bırakarak protesto etti: "Onun istediği bir yasa çıkıyor"

Sağlık meslek örgütlerinin İstanbul Bağcılar'daki Medipol Hastanesi önünde, 1 Ocak itibarıyla uygulamaya konacak Özel Hastaneler Yönetmeliği ile muayenehane hekimlerine getirilen kısıtlamalara karşı yapacağı basın açıklaması, polis tarafından engellendi.

Meslek örgütleri, bugün saat 12.30'da, "Mesleki bağımsızlığımızı ve serbest hakkımızı savunuyoruz" diyerek, Medipol Hastanesi önünde bir araya geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı protesto eden hekimler, beyaz önlüklerini, hastane önüne bıraktı. 

İstanbul Tabip Odası Başkanı Dr. Pınar Saip, yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da büyük bir hastane zincirinin sahibi. Onun istediği bir yasa çıkıyor. Biz, her kesimden hekim, bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

İstanbul Tabip Odası'nın (İTO) twitter hesabından yapılan açıklamada,  "İstanbul Tabip Odası heyetinin bulunduğu araç durdurularak serbest meslek hakkı için basın açıklamasının yapılacağı hastane önüne geçişe izin verilmiyor. Heyet fiili olarak gözaltına alınmış durumda" denildi.

Halk TV'ye konuşan Dr. Saip, polis engeline ilişkin şunları söyledi: 

"Serbest meslek çalışma hakkı hekimler için en önemli haklardan biri. 6 Ekim yönetmeliği ile bu haktan maalesef bütün hekimlerin kullanmasını engelleyici bir yasa çıktı. Bu uluslararası sermaye ile ilişkili zincir hastanelere tüm hekimlerin mecbur kalmasını sağlayacak bir yasa. Biz her kesimden hekim, bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da büyük bir hastane zincirinin sahibi. Onun istediği bir yasa çıkıyor. Bu yasayı protesto etmek ve geri çekilmesini istemek için Medipol Hastanesi'nin önünde toplanacaktık. Ne yazık ki yolda çevrilmiş durumdayız. Anayasal hakkımıza kullanmamıza bile izin verilmiyor şu anda. Bunu şiddetle kınıyoruz."

T24 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER