Hürriyetçi Eğitim-Sen'in Çankırı İl temsilcisi Ümit Yurtoğlu oldu

Hürriyetçi Eğitim-Sen'in ülke genelindeki örgütlenme çalışmaları çerçevesinde Yapraklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yurtoğlu, Çankırı il temsilcisi olarak görevlendirildi.

Hürriyetçi Eğitim-Sen'in Çankırı İl temsilcisi Ümit Yurtoğlu oldu

Eğitim sendikaları arasına “Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür” sloganıyla eğitim çalışanlarının adresi olmaya aday Hürriyetçi Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (Hürriyetçi Eğitim-Sen) Çankırı’da da şubeleşme çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda yapılan çalışmalar çerçevesinde Yapraklı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Yurtoğlu Hürriyetçi Eğitim-Sen Çankırı il temsilcisi olarak görevlendirildi.

Kısa süre önce Türkiye’deki sendikacılığı siyasetin tahakkümünden kurtarma ve özelde öğretmenin ve eğitim çalışanlarının, genelde ise tüm kamu çalışanlarının özgürlük ve insanca yaşaması için mücadele etme amacıyla kurulan Hürriyetçi Eğitim-Sen sahada da karşılığını buldu. İlk olarak Genel Başkan Levent Kuruoğlu’nun memleketi Samsun’da şubeleşen sendika, ardından İstanbul ve Bursa’da şubeleşti. Eğitim çalışanları arasında alternatif, çalışanların hakkını savunacak bir sendika olacak inancı gittikçe yayılmakta. Öte yandan sahadan gelen bilgiler doğrultusunda çok yakında İstanbul’da ikinci bir şubenin açılacağı ardından peşpeşe diğer illerde de şubeleşeceği beklenmekte.

Sözcü18.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER