Hürriyetçi Sağlık-Sen'den Sağlıkta Şiddet Tepkisi

Hürriyetçi Sağlık-Sen Genel Başkan yardımcısı Erdoğan Çakmak, darp edilen , yaralanan hatta öldürülen sağlık çalışanlarının sayısı gün geçtikçe çığ gibi büyüdüğünü ifade etti.

Hürriyetçi Sağlık-Sen'den Sağlıkta Şiddet Tepkisi

Sağlık çalışanlarının yorgun, sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını,sorunlarına çözüm üretilmesi için beklediklerini, sağlıkta şiddet yasasının bir an önce etkili ve caydırıcı cezalarla hayata geçirilmesini talep ettiklerini belirten Erdoğan Çakmak, ​16.01.2022 tarihinde saat 22.00 sularında Başakşehir Çam Sakura Devlet Hastanesi'nde görevli 2 aylık hamile olan hemşire arkadaşımız görevi başında birkaç zevat tarafından saldırya uğdamasıyla ilgili yaptığı açıklamada: "​Hamileyim durun yapmayın" uyarılarına aldırmadan saldıran ve saldırılarına devam eden insanlıktan nasibini almamış bu zevatların en ağır şekilde cezalandırılmasının yakın takipçisi olacağız." dedi.

Hürriyetçi Sağlık-Sen Genel Başkan yardımcısı Erdoğan Çakmak yazılı basın açıklamasında şunları söyledi:

Sağlık Çalışanları Tükenmişlik Sendromu Yaşıyor

​Her ne sebeple olursa olsun bir anne adayı ve sağlık çalışanı olan arkadaşımıza yapılan bu saldırının haklı gösterilecek bir sebebi yoktur, olamaz da.​ Pandemi şartlarında büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarımızın mali ve özlük haklarındaki sorun gün geçtikçe derinleşirken ve bu sorunların çözümü noktasında yetkili merciler söz vermekten başka hiçbir ciddi girişimde bulunmamış sağlık çalışanlarını görmezden gelmeye açlığa yoksulluğa mahkum etmeye devam etmekteyken ; yoğun çalışma şartları ve mobbing  gibi sebepler yüzünden tükenmişlik sendromu yaşayan sağlık çalışanları bir de şiddet olayları ile karşı karşıya gelmek zorunda kalıyor.

​Gün geçmiyor ki ülkemizin hemen her köşesinden sağlıkta şiddet haberi almayalım. Darp edilen , yaralanan hatta öldürülen sağlık çalışanlarımızın sayısı gün geçtikçe çığ gibi büyümektedir. Artık sağlık çalışanı yorgun . Artık sağlık çalışanı tükenmişlik sendromu yaşıyor. Sorunlarına çözüm üretilmesini bekliyor. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce etkili ve caydırıcı cezalarla hayata geçirilmesini talep ediyor. ​Anne adayımıza yapılan bu alçakça saldırıyı kınarken sağlık çalışanlarının görmezden gelinmesine artık dur diyoruz. Ve soruyoruz ?

  • ​Daha kaç sağlık çalışanı darp edilecek ?
  • ​Daha kaç sağlık çalışanı yaralanacak ve ya öldürülecek ?
  • ​Daha kaç sağlık çalışanı istifa edecek yurt dışına çıkacak ?
  • SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN HALA NEYİ BEKLİYORSUNUZ? 

KAPSAM HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER