Kovid-19’a Karşı Geliştirilen Aşı Yılbaşından Önce Dağıtımına Başlanıyor

Amerika Sağlık Bakanı Alex Azar, Kovid-19'a karşı geliştirilen iki aşının yılbaşından önce dağıtımına başlanacağını açıkladı.

Kovid-19’a Karşı Geliştirilen Aşı Yılbaşından Önce Dağıtımına Başlanıyor

Amerika Sağlık Bakanı Alex Azar, CBS kanalında katıldığı programda, Kovid-19'a karşı geliştirilen aşı çalışmalarında sona gelindiğini belirtti.

Amerika Sağlık Bakanı Alex Azar, Amerika Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay almak için daha önce başvuru yapan Pfizer'ın yanı sıra henüz yeni başvuru yapan Moderna firmalarının onay almalarını beklediğini söyledi.

"FDA, 10 Aralık'ta Pfizer'ın Kovid-19 aşısını onaylamayı görüşmek üzere toplanacak; onay alması durumunda günler içerisinde bu aşının dağıtımına başlanacak, Moderna da bunun bir hafta ardından geliyor." 

Amerika Sağlık Bakanı Alex Azar, yılbaşından önce iki aşının da böylelikle Amerikan halkının kullanımına sunulacağını söyledi.

Amerika Sağlık Bakanı Alex Azar, söz konusu aşıların Amerika'daki federal aşı dağıtım programına göre dağıtılacağını ve eyaletlerdeki kullanım önceliklerinin eyalet yönetimleri tarafından belirleneceğini sözlerine ekledi.

Amerikan Başkanı Trump'tan FDA'ya "Moderna" çağrısı

Amerikan Başkanı Trump, bugün FDA'ya, Kovid-19 aşısı için başvuru yapacağını açıklayan Moderna firmasına en hızlı şekilde onay verilmesi gerektiğini belirtti.

Amerikan Başkanı Trump, Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamada, "Moderna aşının acil kullanımı için başvuru yapıyor. FDA hızlı hareket etmeli." "Işık Hızı Ötesi Operasyonu" adını verdikleri aşı operasyonunun çok başarılı olduğunu savundu.

Dünyada Kovid-19 salgınının en çok etkilediği ülke konumunda olan Amerika'da salgının 2. dalgası yaşanırken, virüs sebebiyle yaşamın yitirenlerin sayısı 260 bine, virüs bulaşan kişi sayısı ise 14 milyona ulaştı.

Pfizer'ın geçen haftaki başvurusundan sonra Amerikan biyoteknoloji şirketi Moderna, bugünkü açıklamasında, Kovid-19 aşısı Amerika ve Avrupa'da acil kullanımı için başvuru yapacaklarını duyurmuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER