Maaşlar Genel Bütçeden Ödensin

Sözleşmeli pozisyonda çalışırken maaşlarını döner sermayeden alan üniversite hastanesi çalışanlarının maaşları kadroya geçmelerine rağmen aynı uygulama ile ödenmeye devam ediyor.Türk Sağlık Sen sendikası bu yanlış uygulamanın bir an önce düzeltilmesini istedi.

Maaşlar Genel Bütçeden Ödensin
Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde maaşlarını döner sermayeden alan sözleşmeli personelin kadroya geçtikleri halde maaşlarının döner sermayeden ödenmeye devam edilmesine tepki gösteren Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “  Üniversite hastanelerinde çalışan tüm sözleşmeliler ve Sağlık Bakanlığı’nda görev yapan maaşını döner sermayeden alan sözleşmeli personellere maaşları kadroya geçtikten sonrada yine döner sermayeden ödenmektedir. Yıllardır yaşadıkları ayrımcılık nedeniyle mağdur edilen sözleşmeli çalışanlar ne yazık ki kadroya alınırken de maaş mağduru edilmişlerdir. ” dedi.  

 

Kahveci ayrıca durumun maaş yükünden kurtularak döner sermayelerinde bir rahatlama olmasını umut eden başta üniversite hastaneleri olmak üzere devlet hastanelerini de  mali açıdan olumsuz etkilediğini kaydetti.

 

Kadrolu tüm çalışanların maaşlarının genel bütçeden ödendiğine dikkat çeken Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Kadrolu tüm kamu çalışanları maaşlarını genel bütçeden almaktadırlar. Fakat döner sermayeden maaş alan kadrolu gibi yeni bir istihdam modeli ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.  Bu tamamen yanlış bir uygulamadır. Maaşlarını döner sermayeden alan sözleşmeli arkadaşlarımıza kadroya geçişleri ile birlikte artık maaşları genel bütçeden ödenmelidir.” şeklinde konuştu.

 

Bu konuda yaşanan tereddütlerin giderilmesi için Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına başvuru yaptıklarını kaydeden Kahveci “Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı’na bu konuda yaşanan tereddütlerin giderilmesi için başvurumuzu yaptık.  Bu kurumlardan gelen cevapları bekliyoruz. Umut ediyoruz ki, sözleşmelilerin kadroya geçirilme işlemlerini belirleyen bu iki kurum bu konuda çalışanlardan yana bir karara imza atarak döner sermayeden maaş ödenmesine son noktayı koyar.” dedi.

 

Türk Sağlık-Sen olarak konunun takipçisi olacaklarını kaydeden Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Biz bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Hem kadroya geçen sözleşmeli arkadaşlarımız hem de çalıştığımız kurumlarımız için önemli olan bu düzenlemenin talep ettiğimiz şekilde hayata geçirilmesini istiyoruz. Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığından bu konuda bir olumsuz görüş gelirse bu konuda da vakit geçirmeden hukuka başvuracağımızı herkesin bilmesini isteriz.



Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
eylül
eylül - 13 yıl Önce

Biz sağlıkçılar artık bu ayrımcılıktan bıkmıştır. umarım bu hata biran önce düzeltilir.

SIRADAKİ HABER