MESAİ DIŞINDA MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR?

Mesai dışında muayene ücreti ne kadar?

MESAİ DIŞINDA MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR?
Üniversite hastanelerinde çalışan öğretim üyelerine muayene olunmak istendiğinde ne kadar ücret alınacak?

 
17 Ocak 2014 tarihli Resmi Gazetede, üniversite hastanelerindeki öğretim üyelerinin yapacağı muayeneler için alacağı ücret, Bakanlar Kurulu Kararıyla arttırılmıştı. Poliklinik muayeneleri için; daha önce, SUT tebliğinde yer alan bedelin 1 katı ücret alınacağı şeklindeki belirleme 2 katı olarak düzenlenmiştir.gazetekamu'nun haberine göre İşte bu düzenleme, kurumların esas aldığı SUT Tebliğine 18 Mart 2014 tarihi itibariyle konulmuştur. Tebliğin yürürlük maddesine göre de, tebliğdeki düzenleme 17 ocak'tan itibaren yürürlüğe konulmuştur. 
 
Tebliğ düzenlemesi şu şekildedir:
 
"b) Yükseköğretim kurumlarına ait sağlık hizmeti sunucularında (vakıf üniversiteleri hariç) öğretim üyeleri tarafından mesai saatleri dışında bizzat verilen sağlık hizmetleri için Kurumca belirlenmiş sağlık hizmetleri bedelinin bir defada asgari ücretin iki katını geçmemek üzere, poliklinik muayenelerinde en fazla iki katı, diğer hizmetlerde en fazla bir katı kadar ilave ücret alınabilir. "
 
Bu hükme göre,
 
1- Üniversite hastanelerinde, mesai saatleri sonrasında poliklinik muayenesi olacaktır.
 
2- Öğretim üyesinin yapacağı poliklinik muayenesi için, (profesör, doçent ve yardımcı doçent) SUT tebliğinde yer alan muayene ücretinin iki katı ücret vatandaştan alınacaktır. Diğer hizmetler (tetkik ve tahlil) bu tutar bir katı olarak uygulanacaktır. 
 
İŞTE POLİKLİNİK MUAYENE ÜCRETLERİ
 
Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER