MÜJDE VEREN DOKTORU DÖVDÜLER

Tokat'ta bir hasta yakını tarafından darbedildiği ileri sürülen doktor yaralandı.

MÜJDE VEREN DOKTORU DÖVDÜLER

Müjde veren doktoru dövdüler!

Tokat'ta bir hasta yakını tarafından darbedildiği ileri sürülen doktor yaralandı.

 

Kentteki özel bir hastanede beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapan doktor Cengiz Çepoğlu, iddiaya göre, 13 yaşındaki hastası T.A'nın babası A.G.A'nın saldırısına uğradı. Poliklinikte meydana gelen olayda, Çepoğlu'nun burnunda ve sağ elinde kırık oluştu.

Polise başvuran Çepoğlu, A.G.A'dan şikayetçi oldu. Eli alçıya alınan doktor Çepoğlu, burnundaki kırığın tedavisi için, görev yaptığı hastanede ameliyata alındı.

Çepoğlu, yaptığı açıklamada, ''Yaşadıklarım sanki kamera şakası gibi, çok üzgünüm'' dedi. Hastanın babasına bilgiler verdiğini ifade eden Çepoğlu, ''Hasta bana referansla geldi. İltifat ettiler bana. Çocuğun beyninde tümör olmadığını söyledim. Bu hastalıkla ilgili tıbbı terim 'gliozis' diye bir terim kullanıyoruz. Bunun Türkçe karşılığı yok. 40 dakika sonra geldi yanıma. 'Bunu tam olarak anlat' dedi. Ben de bunun Türkçe karşılığının olmadığını söyledim. Herhalde dalga geçtiğimi sandı. Tam eğilerek terimi internetten arasın diye not yazmaya çalıştığım esnada bana vurmaya başladı. Sağ elimde ve burnumda kırıklar var'' diye konuştu.

Hastanenin genel müdürü Dursun Bulut ise üzücü bir olay yaşadıklarını belirterek, saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Zanlı A.G.A, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Bu arada, doktor Çepoğlu'nun bugün yapacağı ameliyatları, saldırı nedeniyle gerçekleştirilemediği belirtildi.

Tokat Valisi Yılmaz'dan açıklama

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, bir hasta yakını tarafından darbedildiği ileri sürülen doktorun yaralanmasına ilişkin, '' Kimsenin zor kullanma, zorla başkasına bir şey yaptırma hak ve hukuku yoktur'' dedi.

Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki özel bir hastanede beyin cerrahi uzmanı olarak görev yapan doktor Cengiz Çepoğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Olayın meydana geldiği andan itibaren yasal işlemlerin uygulanmaya başladığını vurgulayan Yılmaz, ''Herkes, hak ettiği cezayı alacak. Biz insanlara sağlık hizmeti sunarken, sağlığına kavuşması için gerekli fedakarlığı yaparken, doktorumuzun bu şekilde bir muameleye maruz kalması izah edilecek bir konu değil'' diye konuştu.

Kimsenin kimseye zorla bir şey yaptırma hakkı bulunmadığını söyleyen Yılmaz, şunları kaydetti:

''Hele hele fiziksel müdahale etme hakkı hiç kimsenin yok. Bu kim olursa olsun, isterse sağlık çalışanı olsun, ister eğitim çalışanı olsun, ister şahıs olsun, dışarıda gezen bir şahıs dahi olsa buna başka bir şahsın güç kullanarak, zor kullanarak muamele etme hakkı yoktur. Yapılan işlerde beğenilmeyen taraflar varsa, bunlar yasal yolla halledilmelidir. Yasal çerçeve içerisinde kurum ve kuruluşlar gereğini yaparlar. Kimsenin zor kullanma, zorla başkasına bir şey yaptırma hak ve hukuku yoktur. Bundan sonraki hadiselerde de bizim aynı şekilde, aynı tutum içerisinde olacağımızı, bu gibi durumların önlenmesi ile ilgili yapılması gereken çalışmalar varsa bunları da yapmamız gerektiğini tekrar ifade etmek istiyorum.''

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
zırterenköy
zırterenköy - 12 yıl Önce

MEDYA’DAN:Tokat’ta,beyin tümörü tanısı konulan çocuğun ailesine,”Tümör değil,iyileşecek” diye müjde veren beyin cerrahi uzmanı doktor Cengiz Çepoğlu ailenin saldırısına uğradı,kolu ve burnu kırıldı.ZIRTERENKÖY’DEN:Doktor arkadaşa geçmiş olsun diyoruz…Gerçekten de büyük tehlike atlatmış…Ya müjde yerine bir de kötü haber verseydi,acaba başına ne gelirdi?..Olacakları düşünmek bile istemiyoruz…www.zirterenkoy.com

SIRADAKİ HABER