Sağlık Bakanlığı kurum içi tayinlerinde yapılan değişiklikler

Sağlık Bakanlığı, kurum içi tayin genelgesini yayımladı. Bakanlık personelinden gerekli şartları taşıyanlar, 18/08/2011 tarihinden, 02/09/2011 tarihi Cuma günü saat 17.00’e kadar başvuru yapabilecektir.

Sağlık Bakanlığı kurum içi tayinlerinde yapılan değişiklikler
Bu dönemde en çok merak edilen iki konu vardı: 1- 632 sayılı KHK ile kadroya geçen sözleşmeli personele başvuru hakkı tanınıp tanınmacağı, 2- Ücretleri döner sermayeden ödenen personelin genel bütçeli birimlere başvuru yapıp yapamayacağı... Her iki soruya da yanıt verilmiştir. Ayrıca bu dönemde bir değişilik yapılmış ve nokta tayine geçilmiştir. Hizmet puanları ise 22 Eylül'de, yerleştirme sonuçları ise 29 Eylül'de ilan edilecektir. İşte detaylar...

Başvurular 18/08/2011 tarihi Perşembe günü başlayıp, 02/09/2011 tarihi Cuma günü saat 17.00’de sona erecektir.

Bu genelgeye istinaden; Önemli olan Maddeler aşağıdadır.

KHK İLE KADROYA GEÇENLER BAŞVURU YAPABİLECEK

Genelgede yer alan açıklama

"4- a) 632 sayılı KHK gereği sağlık hizmetleri sınıfında memur kadrosuna atanan personelden 2011 yılı Eylül Dönemi Kurum İçi Naklen Atama Kurasına 02/09/2011 tarihi itibarı ile bulundukları ilde bir yıl süre ile aralıksız olarak Bakanlığımız kadrolarında görev yapmış olanların başvuruları kabul edilecek olup, ücretsiz izinler bir yıllık süreden sayılmayacaktır"

Buna göre ilde 1 yıl çalışmış olan, KHK ile kadroya geçenler de başvuru yapabilecek.

DÖNER SERMAYEDEN MAAŞ ALANLAR GENEL BÜTÇEYİ TERCİH EDEBİLECEK

Genelgede yer alan açıklama

"4- b)Döner sermaye bütçesinden maaş alan personel genel bütçeden ilan edilen münhal yerlere müracaat edebilecekler ve atamaları genel bütçe olacak şekilde yapılacaktır."

Bu husus en çok endişe edilen konulardan birisiydi. Bu düzenlemeye göre maaşın döner sermayeden ödenmesinin nakile bir etkisi bulunmamaktadır.

SÖZLEŞMELİ AİLE HEKİMİ VE AİLE SAĞLIK ELEMANI DA BAŞVURU YAPABİLECEK

Genelgede yer alan açıklama

"e) Sözleşmeli Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanı olarak çalışan personel 2011 yılı Eylül Dönemi Kurum İçi naklen Atama Kurasına müracaat edebilecektir. Ancak, Kurada yerleşen bu personelin atamasının yapılabilmesi için kuranın son başvuru tarihi olan 02/09/2011 tarihinden itibaren en geç 2 ay içinde sözleşmesini feshetmeyenlerin ataması yapılmayacaktır.
Sağlık hizmetlerinin aksamaması ve etkili bir personel planlaması yapılabilmesi için, 02/09/2011tarihi itibariyle kadrosunun bulunduğu ilde en son atanma tarihinden itibaren Bakanlığımız kadrosunda fiilen en az 1 yıl çalışmış olan personelin müracaatları kabul edilecektir. Ancak Devlet Hizmeti Yükümlüsü olarak atanan personel için Devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamış olmak şartıyla atandığı ilde 1 yıl çalışmış olma şartı aranmayacaktır."

NOKTA TAYİNİ YAPILACAK

Genelgede yer alan açıklama

"5- 2011 Yılı Eylül Dönemi Kurum içi Naklen Atama kurası birim bazında (nokta tayin) ilan edilmiştir"

4 UNVAN İÇİN BRANŞ ŞARTI

Genelgede yer alan açıklama

"d) Uzman Tabip, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni ve Sağlık Teknikeri kadrosunda çalışanlar, halen çalıştıkları unvan ve branşlarında, diğer personel ise halen çalıştıkları kadro unvanlarında açılan münhal kadrolara müracaat edebileceklerdir"

Bu maddeye göre, unvanı sağlık teknikeri olan bir personel için, nakil sırasında ayrıca branşa da bakılacaktır. Hangi alanın branşındaysa ona ilişkin boş kadroya tayin isteyebilecektir. Örneğin bir sağlık teknikeri olan odyometri mezunu, sadece odyometri teknikeri boş kadrolarına başvuru yapabilecektir. Uzman tabip, sağlık memuru, sağlık teknisyeni ve sağlık teknikeri unvanları dışında kalan unvanlarda ise sadece unvana bakılacaktırt. Örneğin hemşire, lise, önlisans ve lisans fark etmeksizin tüm hemşire kadrolarını tercih edebilecektir




Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER