SAĞLIK BAKANLIĞINDA YENİDEN YAPILANMA

SAĞLIK BAKANLIĞINDA YENİDEN YAPILANMA
Sağlık Bakanlığındaki üçlü yapıyı ortadan kaldıran düzenleme sonrasında sözleşmeli personelin atamaları yeniden yapılacak.
 
Geçtiğimiz dönem içinde çıkan OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile taşradaki sağlık hizmetlerini tek çatı altında toplayan Sağlık Bakanlığı, ‘Halk Sağlığı Kurumu, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Kurumu’ şeklindeki üçlü yapıdan kaynaklanan personel fazlalığına da son verecek.
 
 
 
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni düzenleme sonrasında eski yapıdan kaynaklanan yaklaşık 13 bin personel sayısının 9 bine düşeceğini belirtti.
 
Bakan Demircan’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle oldu:
 
“Kamu hastaneleri yönetimi için kurulan sistemden vazgeçilerek, üçlü değil, tek çatılı yapıya geçilmesi ile birlikte başlattığımız çalışma sürüyor. Taşrada, hantal bir yapı oluşması ve çok sayıda bürokratik işleme neden olan bu yapıdan vazgeçmiştik. Bu çerçevede, eski yapıdan kaynaklanan 13 bin civarında bir personel var. Bu personel sayısı yeni yapı ile birlikte 9 bine düşecek ve bunların atamaları yeniden yapılacak. Yeni sistem nedeniyle süreç biraz uzun sürdü. O nedenle, önümüzdeki günlerde çıkacak KHK ile bu personelin sözleşmelerinin yenilenmesi için 2 aylık ek süre istiyoruz” 
Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER