SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KIYAMET ŞOKU

7 bin sağlık çalışanına kıyamet şoku

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA KIYAMET ŞOKU

Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan sağlık çalışanlarına 'kıyamet' şoku. Sağlık müdürlükleri, halk sağlığı müdürlüklerinde görev yapan yaklaşık 7 bin ebe, hemşire, sağlık memuru, tıbbi sekreter bugün iş yerlerine gittiklerinde kötü bir sürprizle karşılaştılar. Kendilerine sorulmaksızın, bir gecede yıllarca çalıştıkları görev yerlerinden alındıklarını öğrenen çalışanlar, 'kıyametin kopuşu bu olsa gerek' yorumu yaptılar.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, 7 bin sağlık çalışanının bir gece operasyonuyla 20-25 yıldır çalıştıkları yerlerden alınarak hastanelere atandığını söyledi.

"Maya takvimine göre kıyamet demek ki buymuş" diyen Memiş, "Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüklerinde yıllarca görev yapmış hekim, ebe, hemşire, tıbbi sekreter, sağlık memuru, memur gibi kadrolardaki sağlık çalışanlarının yerlerinin bilgi dahi verilmeden resen değiştirilmiş olması, kabul edilebilir bir şey olmadığı gibi yıllarca bu işi özümseyerek yapan ve müdürlüklerdeki sistemi yürüten arkadaşlarımızın yer değişimi, sistemi tıkayacaktır. Sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüklerindeki personel sayıları çok düşmüştür" dedi.

İşlerin aksayacak olması nedeniyle il müdürlerinin de tedirgin olduğunu anlatan Memiş, "Kişi sağlık memuru ama 15 yıldır il sağlık müdürlüğünde mutemet olarak çalışıyor. Ya da 20 yıldır aile planlaması merkezinde hemşire olarak görev yapıyor. 10 yıldır eczane açılışı, kapanışı, denetimi yapıyor. Bu kişilerin yerlerinin değişmesi sağlık hizmetlerinin sunumunda aksaklıklara neden olacak" dedi.

"GEÇİCİ DEĞİL KALICI GÖREV İSTİYORUZ"

Memiş, sağlık bakanlığı'nın yeniden yapılanmayla Halk Sağlığı Kurumu, Sağlık Müdürlükleri ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği olmak üzere üçe ayrıldığını; bu çerçevede de devir komisyonları tarafından illerdeki sağlık çalışanlarının kadrolarının hastanelere verildiğini söyledi. Ancak Memiş, "Bu insanların kadrolarını aldılar. Şimdi ihtiyacımız olanları geçici görevle yeniden yerlerine göndereceğiz, diyorlar. Madem böyle yapacaksınız niye insanları tedirgin ediyorsunuz. O kişi sağlık memuru görünebilir ama artık işi mutemetlik olmuş. Nasıl, hiç haber vermeden, bir gece operasyonuyla yıllardır çalıştığı yerden alınabilir" diye sordu.

"STANDART KADRO PLANLAMASI YAPILSIN"

Başkan Memiş, konuyla ilgili yönetim olarak bugün Sağlık Müsteşarı Nihat Tosun'u ziyaret ettiklerini belirterek, "Bunun yanlış bir uygulama olduğunu ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledik. Kendisi de bize yapılmak istenin aslında bu olmadığı belirttiler. Ortada bir kavram kargaşası var. Talimat verdiler, aksaklık varsa düzeltecekleri sözünü verdiler.  Biz de re'sen atamaların iptal edilerek kadro fazlası varsa bunların standart kriterlere göre belirlenmesini istedik" dedi.

 

kaynak hürriyet
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER