SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GELİRİ ORANTISIZ

Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş, "Sağlık çalışanlarının toplam gelirlerinin en az yüzde 80'i sabit, yüzde 20'sinin ise performansa dayalı olması gerekir"

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ GELİRİ ORANTISIZ
 
 Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının toplam gelirlerinin en az yüzde 80'inin sabit, yüzde 20'sinin ise performansa dayalı olması gerektiğini bildirdi.
Memiş, yaptığı yazılı açıklamasında, sağlık çalışanlarının özverili ve fedakar bir şekilde çalıştığını belirterek, hasta ve vatandaş memnuniyeti artmasına karşın çalışan memnuniyetinin artmadığını ifade etti.
Sağlık çalışanlarının yoğun iş yükü, verilmeyen haklar, adil olmayan çalışma şartları ve şiddet gibi sorunlara bağlı olarak ciddi şekilde yıprandığını belirten Memiş, "Sağlıkta şiddetle ilgili yapmış olduğumuz araştırmaya göre, sağlık çalışanlarının yüzde 86'sı iş yerine giderken şiddet görme endişesiyle gittiğini ifade etmektedir. 10 sağlık çalışanından 8'i çalışma hayatında en az bir defa fiziksel veya psikolojik şiddete uğradığını belirtmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
Memiş, Türkiye'de 120 bin hekim, 400 bin hemşire açığı olduğunu belirterek, sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından yararlandırılmamasının, çalışanların emeklerine ve hizmetlerine yapılan büyük bir haksızlık olduğunu savundu.
Döner sermaye uygulamalarındaki adaletsiz ve bu adaletsizliği daha da büyüten keyfi düzenlemelerin, her geçen gün iş motivasyonu ve çalışma barışını bozduğun bildiren Memiş, şunları kaydetti:
"Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin, sağlık çalışanlarının emekliliğine yansıtılmaması büyük haksızlıktır. Sağlık çalışanlarının toplam gelirlerinin en az yüzde 80'i sabit, yüzde 20'sinin ise performansa dayalı olması gerekir. Yeni çıkacak Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği'nin yeni mağduriyetler doğurmaması ve önceki yönetmeliğin meydana getirdiği mağduriyetleri giderecek şekilde çıkartılması gerekiyor."
Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER