Sağlık-Sen'den 'banka promosyonu' çağrısı: Her şey hazır fakat..

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, banka maaş promosyonu konusundaki belirsizlikle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sağlık-Sen'den 'banka promosyonu' çağrısı: Her şey hazır fakat..

Banka maaş promosyonu ilişkin halen bir açıklama yapılmadığını hatırlatan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Süreç uzadıkça uzadı ve hiçbir açıklama yapılmaması nedeniyle de sahada muazzam bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon oluştu" açıklamasında bulundu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, banka maaş promosyonu konusundaki belirsizlikle ilgili yazılı açıklama yaptı.

Sahanın tek gündeminin banka maaş promosyonu olduğunu ifade eden Durmuş, "Ekonomik parametreler ortada, bankaların teklifleri ortada, çalışan sayıları belli. Her şey hazır ancak bir türlü işin adı koyulamıyor, anlamak mümkün değil" dedi.

"HER ŞEY HAZIR ANCAK BİR TÜRLÜ ADI KOYULMUYOR"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un açıklaması şöyle:

Banka maaş promosyonu konusunda Sağlık-Sen olarak sürecin başından bu yana çok dağınık gidildiğini, iller arasında rekabeti değersizleştirip, zihinleri kirleten bir algı ortamının oluştuğunu ve durumun içinden çıkılmaz bir hale büründüğünü yetkililerle paylaşıyoruz.

Sağlık Bakanlığı'nın duruma el koyarak Adalet Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde (EGM) olduğu gibi birleştirip bütünleştirici bir öncülük yapması gerektiğini ifade etmiştik.

Süreç uzadıkça uzadı ve hiçbir açıklama yapılmaması nedeniyle de sahada muazzam bir bilgi kirliliği ve dezenformasyon oluştu. Ekonomik parametreler ortada, bankaların teklifleri ortada, çalışan sayıları belli. Her şey hazır ancak bir türlü işin adı koyulamıyor.

"İVEDİLİLİKLE ÇÖZÜM YOLU BULUNMALI"

Bu işin bir realitesi var ve çalışanların da beklentisi var. O halde neden bekleniyor anlamak mümkün değil? Sahanın tek gündemi banka maaş promosyonu konusundaki belirsizlik. Ne zaman çıkacak, kaç lira olacak, kapsamı ne olacak, mahsuplaşma olacak mı olmayacak mı?

Kamuoyu ve çalışanların bilgilendirilmesi, sahadaki kafa karışıklığını ve manipülasyonları da engelleyecektir. Ancak nedense bu bilgilendirme yapılmıyor.

İvedilikle konunun tarafları muhatap alınarak çözüm yolu bulunmalı, memnuniyet oluşturacak bir rakam açıklanmalı ve promosyon konusu çalışanların gündeminden çıkarılmalıdır.

KARAR GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER