SAĞLIK TURİZMİ KOORDİNASYON KURULUNDA KİMLER GÖREV ALABİLECEK

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.

SAĞLIK TURİZMİ KOORDİNASYON KURULUNDA KİMLER GÖREV ALABİLECEK
Sağlık Turizmine Yönelik Kurumsal ve Hukuki Altyapının Geliştirilmesi amacıyla yürütülecek çalışmalara ilişkin usul ve esasların belirlenmesi konularında önerilerde bulunmak ve bu kapsamdaki iş ve işlemleri koordine etmek üzere Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.
 
Kurul, Sağlık Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında; Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Ekonomi, Kalkınma, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlıklarından Genel Müdür düzeyinde temsilciler ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu temsilcilerinden oluşacak.
 
Kurul tarafından gerek görülmesi halinde çalışma grupları da oluşturulabilecek, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile özel sektör temsilcileri de toplantılara davet edilebilecek, çalışma gruplarında yer alabilecek.
 
Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturulmasına ilişkin olarak Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Başbakanlık Genelgesi şöyle.
 
GENELGE
 
Başbakanlıktan:
 
Konu :   Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu
 
GENELGE
 
2015/3
 
Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) öncelikli dönüşüm programları arasında yer alan “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi Programı”nın eylem planında, “Sağlık Turizmine Yönelik Kurumsal ve Hukuki Altyapının Geliştirilmesi” öngörülmektedir.
 
Bu amaca yönelik olarak, ülkemize yurtdışından gelecek hastalar ile ülkemizde konaklayan ve sağlık hizmetine ihtiyaç duyan turistlerin, kamu ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarında alacakları sağlık hizmetleri ve güvenli bir şekilde transferlerinin sağlanmasına yönelik tedbirler, sağlık turizmi tanıtım ve stratejisinin geliştirilmesi, hizmet kriterlerinin belirlenmesi, akreditasyonlara veri oluşturacak asgari hizmet sunum standartlarının tespiti, teşviklerin akreditasyon ile ilişkisinin kurulması, yabancı hastalar için uygulanacak fiyat listesinin oluşturulması ve yapılacak denetimlere ilişkin usul ve esasların belirlenmesi konularında önerilerde bulunmak ve bu kapsamdaki iş ve işlemleri koordine etmek üzere Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturulmuştur.
 
Kurul, Sağlık Bakanlığı Müsteşarının başkanlığında; Aile ve Sosyal Politikalar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Dışişleri, Ekonomi, Kalkınma, Kültür ve Turizm ile Sağlık Bakanlıklarından Genel Müdür düzeyinde temsilciler ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Yükseköğretim Kurulu temsilcilerinden oluşur.
 
Gerekli görüldüğünde, Kurul tarafından; çalışma grupları oluşturulabilecektir. İlgili kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra üniversiteler, sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile özel sektör temsilcileri de toplantılara davet edilebilecek, çalışma gruplarında yer alabileceklerdir.
 
Çalışma gruplarının kimlerden oluşacağı, görevleri, çalışma usul ve esasları, yıllık toplantı sayısı ile toplantı zamanları Kurul tarafından belirlenecek ve ilgili kurumlara duyurulacaktır. Kurulun sekretarya hizmetleri, alınan kararların ilgili kurumlarca uygulanmasının takibi ve koordinasyonu Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecektir.
 
Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu ile diğer çalışma gruplarınca yürütülecek çalışmalarda ve alınan kararların uygulanmasında ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım, bütün Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarınca titizlikle sağlanacaktır.
 
Bilgilerini ve gereğini rica ederim.
Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER