SAĞLIKÇILARIN BÜYÜK İSYANI

Başkent’te kendilerine ‘Atanamayan Sağlıkçılar’ adını veren bir grup, Sağlık Bakanlığı önünde diplomalarını yakıp mendil açarak, atama istedi. Kızılay’da bir araya gelen gruba, Türk Sağlık-Sen de destek verdi. ‘Seçim yine...

SAĞLIKÇILARIN BÜYÜK İSYANI
Başkent’te kendilerine ‘Atanamayan Sağlıkçılar’ adını veren bir grup, Sağlık Bakanlığı önünde diplomalarını yakıp mendil açarak, atama istedi. 
 
Kızılay’da bir araya gelen gruba, Türk Sağlık-Sen de destek verdi. ‘Seçim yine geldi çattı, bizim atama yine rafa mı kalktı?’, ‘İthal sağlıkçı istemiyoruz’, ‘112 aşkına ata bizi bu alımda’ dövizleri taşıyan grup, buradan Sağlık Bakanlığı’na yürüdü. 
 
Grup adına konuşan Şule Çelikel, “Bugün buraya sağlık hizmetleri biriminde ‘sağlıkçı’ olarak nitelendirilen; Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı diploma alıp boşta gezen, özellerde taşeron olarak çalışan çok iş az para politikası adı altında ezilen, çalıştığının karşılığını alamayan ataması yapılmayan kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Amacımız sesimizi duyurmak ve bizlerin de bu ülkenin evladı olduğunu hatırlatmaktır. Üvey evlat muamelesi görmek istemiyoruz artık.” dedi. Artık oyalanmak istemediklerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan yüklü miktarda alım beklediklerini dile getirdi. 
 
Çelikel, “Eğitim alıyor, mezun oluyor KPSS’ye giriyoruz. Bekliyoruz, sonuç hep aynı. Sebebinin bilmek çok da zor değil. Atanan kişilerin becayiş ve tayin isteme hakları varken; tekrar tercih yapıp haksızlığın acilen giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu. 
 
Açıklamanın ardından protestocu grup, diplomalarını ateşe verdi. Bakanlık önünde oturma eylemi yapan eylemciler daha sonra mendil açtı. Bazı eylemciler açılan mendillere bozuk para attı. Grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. 
Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER