Şimdi de 'yabancı' hemşire geliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ yaptığı açıklamada, ‘ithal’ doktordan sonra ‘ithal’ hemşire içinde çalışmalara başladıklarını söyledi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, sağlık çalışanlarının emeğini ucuzlatmak için, insan hayatının tehlikeye atıldığını söyledi.

Şimdi de 'yabancı' hemşire geliyor!

Daha önce yaptığı ‘ithal’ hekim açıklamasının ardından büyük tepki çeken Sağlık Bakanı Akdağ, şimdi de ‘ithal’ hemşire alımı için çalışma başlattıklarını açıkladı. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, bilimselliği olmayan bir denetleme kurulunun alacağı hemşire ve hekimlerin insan hayatını, sermaye çıkarları için tehlikeye atmaktan başka bir anlam taşımadığını ifade etti.

“İşsiz birçok hemşire var”
Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı açıklamada sağlık sektöründe çalışan sayısının yetersiz olduğunu ve kanunen yasak olan yabancı doktorun yanı sıra yabancı hemşirelerin de Türkiye’de çalışmasıyla ilgili düzenleme yapacaklarını dile getirirken Tabip Odası bu konuda gerçek dışı beyanlar verildiğini söyledi. Amacın bilimsellik taşımadığını sadece ucuz iş gücü sağlamak olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, kamuda çok büyük hemşire açığı olmasına rağmen birçok hemşirenin işsiz olduğunu ve kadro verilmediğini söyledi.

"Halk sağlığı tehlikeye atılıyor"
Kaliteli sağlığa hangi milletten doktor ve hemşire desteğinin sağlandığının öneminin olmadığını ancak ortada çarpıtılan bir durum olduğunu belirten Çerkezoğlu, sağlık çalışanın emeğini ucuzlatmak için her yol mübah anlayışının hâkim olduğunu dile getirdi. Hiçbir bilimselliği olmayan kurumların yapacağı sınav ve denetimlerle hekim ve hemşire alımı yapılacağını belirten Çerkezoğlu, AKP’nin denetim yapacağız sözlerini ise demagoji olarak niteledi




Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nagehan can
nagehan can - 12 yıl Önce

bu kadar atama bekleyen hemşire varken ithal hemşire almayı doğru bulmuyorum.alacakları hemşire keşke amerıkadan olsada alsalar,kazakıstan,bulgarıstan gibi yerlerden gelecek hemşireler hasta hayatını olumsuz yönde etkıleyecektir.Türkiyede bile bir sdü de okuyan hemşire ve hacettepede okuyan hemşire arasında fark var.

Bekir Mustafa
Bekir Mustafa - 12 yıl Önce

ben yabancı hemşireye karşı deilim. Vatandaşın yüzde doksanı da deil bence. Yabancı pilot var mühendis var futbolcu var neden doktor ve hemşirede olmasın.koyarsın denklik şartını birde Türkçe bilme şartı eklersin olur biter.

fadıme kartal
fadıme kartal - 12 yıl Önce

hadi canım. okadar hemşire var atanmayı bekleyen,işini özveriyle yapacak olan.önemli olan insanın vicdanıyla çalışması..hemşirelik hizmetlerinde kalite isteyen sağlık meslek liselesi cıkışlı hemşire çalıştırmaz.cocuk yaşta bu mesleği eline vermez..

çetin baysal
çetin baysal - 12 yıl Önce

arkadaşlar ne olursa olsun şu bir hakikattir türkiyede olumsuz yönde doktor ve hemşire açıgı var .neden herkez ögretmen poli veya başka branşlarda egitim alıyorda doktorluk veya hemşirelik okumuyor asıl bizim yanlışımız burda .çünkü neden derseniz biz türk milleti olarak rahat işi seviyoruz.okadar ögretmen atamasını bekleyen ögretmen var bence yannış ögretmen bu ülkede yeterince çok arkadaşlar boşuna ögretmenlik okuyupta atanamadım demeyin ......................?

sibel yılmaz
sibel yılmaz - 12 yıl Önce

bednce sağlık bakanı ithal hemşire getirtene kadar idari kadroda çalışıyorum diye yan gelip yatan hemşireleri hastanelere çeksinler.hepsi boş boş oturuyor kadrolu ya şirket elemenlerı çalışsın onları taşısın sırtında. herkes kendi işini yapsın. hemşireler hemşireliğini yapsın hastanelerde. benim sağlık bakanından ricam önce hemşireleri asıl görevlerini yapmaları için hastanelere çeksinler.

alina
alina - 12 yıl Önce

merhaba ben gurcistanlı bi hemşireyin ve turkiyede çalışmak istiyorum bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz

SIRADAKİ HABER