Terlemenin Çaresi Var mı?

Medical Park Tarsus Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Neslihan Dönmez, aşırı terlemenin özellikle sosyal hayatta büyük sıkıntıya yol açmaktadır, botoks uygulaması ile 6 ay boyunca terlemeyi tamamen giderebildiğini söyledi. 

Terlemenin Çaresi Var mı?

Uzm. Dr. Neslihan Dönmez, koltuk altı ve eldeki aşırı terlemenin, kişinin yaşamını sanılandan daha çok etkileyebildiğini söyledi. 

Özellikle iş hayatında sıkıntının daha da büyüyebildiğini söyleyen Uzm. Dr. Dönmez, “Aşırı terleyen kişiler hem görüntü, hem de oluşacak koku sebebiyle insanlarla bir araya gelmekten kaçınıyor. 

Koltuk altı aşırı terleyenler günde birkaç kez giysi değiştirmek zorunda kalabiliyor. Eli terleyen kişiler başkalarıyla tokalaşmaktan kaçınıyor, ellerini gizliyor, yemek yerken sık sık elini siliyor. Kimi mesleklerde ıslak elle çalışmak zor olduğundan, terleme daha da büyük bir sıkıntıya dönüşebiliyor. 

Konfor için uyuşturuluyor 

Aşırı koltuk altı ve el terlemesini engellemeye yönelik bazı kremler var fakat bunların yeterince etkili olamadığını söyleyen Uzm. Dr. Dönmez, “Sorunun çözümü için ameliyat alternatifi de var ama ondan da tatmin edici neticeler alınamayabiliyor. Bu sebeple botoks daha çok tercih edilebilecek bir yöntem.
 
Dönmez, düzenli olarak yapıldığında botoksun daha etkili sonuçlar verdiğini belirtirken, işlem esnasında hastanın rahat edebilmesi için koltuk altı ve elin uyuşturulduğunu da söyledi.

Botoks nedir? 

Halk arasında ‘yılan zehri’ diye bilinen botoks aslında ‘Clostridium botulinum’ adlı bakteriden elde edilen bir proteindir. 

Çok uzun zamandır nörolojik hastalıklarda kullanılan botoks, son yıllarda daha çok kırışıklıkları gidermek için kullanılmasıyla öne çıkmıştır. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER