TTB, Kızılay Başkanı Kınık hakkında soruşturma açılmasını istedi

TTB Merkez Konseyi, İstanbul Tabip Odası'na gönderdiği yazıda, hekimlik değerlerine uymadığı gerekçesiyle Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

TTB, Kızılay Başkanı Kınık hakkında soruşturma açılmasını istedi

Türk Tabipleri Birliği (TTB), 6-20 Şubat depremlerinde yurttaşların ihtiyaçlarına yanıt veremediği gibi, basın-yayın organları aracılığıyla bir dizi skandalın açığa çıktığı Kızılay’ın başkanı Dr. Kerem Kınık hakkında soruşturma açılması talebiyle 14 Nisan 2023 günü İstanbul Tabip Odası’na bir yazı gönderdi.

Kızılay’ın 6-20 Şubat depremleri sonrası depremzedelerin talep ve ihtiyaçlarına yanıt üretemediği belirtilen yazıda, buna ilaveten bölgenin en temel ihtiyaçlarından olan çadırları yardım kuruluşlarına sattığı ve maden sularında halk sağlığını tehdit edecek oranda arsenik tespit edildiği hatırlatıldı.

Kızılay’ın dernek tüzüğündeki görev tanımı ile uluslararası alanda üye olduğu birliklerde tanımlı ilkelerinin yer aldığı yazıda Dr. Kerem Kınık’ın, yaşam hakkının her boyutuyla tehlike altında olduğu bu süreçte halkın sağlığını ve iyiliğini gözetmeden hareket etmesinin hekimlik etik değerleri açısından edilemez olduğunun altı çizildi.

Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ile TTB 58. Büyük Kongresi’nde kabul edilen TTB Hekimlerin Toplumsal Sorumlulukları Bildirisi’nde yer alan mesleki etik ilkelere de atıf yapılan yazının sonuç bölümünde şöyle denildi:

“Dr. Kerem Kınık’ın başkanlığını yaptığı Kızılay’ın deprem felaketi sürecinde insan yaşamını önceleyen anlayışın dışında hareket etmesi hekimlik meslek etiği kuralları ile bağdaşmadığı görülmekle, Dr. Kerem Kınık hakkında TTB Disiplin Yönetmeliği, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü, Hekimlik Meslek Etiği Kuralları çerçevesinde disiplin soruşturması başlatılması amacıyla Tabip Odanıza bildirimde bulunmaktayız. Gereğinin yapılacağın kanaatiyle, çalışmalarınızda başarılar dileriz.”

BirGün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER