TTB YABANCI DOKTORA ŞARTLI ONAY VERDİ !

Yabancı hekime daha önce karşı çıkan Türk Tabipleri Birliği, bir şartla onay vermeye razı oldu

TTB YABANCI DOKTORA  ŞARTLI ONAY VERDİ !

TTB, Yabancı Hekime Evet Dedi

Yabancı hekime daha önce karşı çıkan Türk Tabipleri Birliği, bir şartla onay vermeye razı oldu
Daha önce 'düzenleme eksik' diye üyeliğe karşı çıkan TTB, yönetmelik sonrası onayı verdi. Ancak bir şart var: Yabancı üyeler seçme ve seçilme hakkından yararlanamayacak...
 
Türk Tabipleri Birliği (TTB), yabancı hekimlerin tabip odalarına üye olabilmeleri için şartlı vize verdi. Özelde çalışmak için oda üyeliği gerekli.
 
Sağlık Bakanlığı'nın teşkilat yapısını düzenleyen 2 Kasım 2011 tarihli Kanun Hükmünde Kararname ile yabancı uyruklu sağlık personelinin Türkiye'de görev yapmasının önü açılmıştı. Ancak yabancı doktorların Türkiye'de ne şekilde çalışacağına ilişkin düzenlemenin bulunmadığına işaret eden TTB, yabancı hekimlerin tabip odalarına üye olmasını veto etti. Tabipler Birliği, 'alt düzenlemelerin eksik' olduğunu belirtmişti. Odalara gönderilen yazıda özetle şu ifadeler yer almıştı: '...Anılan düzenlemeler yapılana kadar yabancı hekimlerin oda üyesi olarak kaydedilmesi mümkün olmamaktadır'.
 
Sağlık Bakanlığı ise 22 Şubat'ta yayımladığı yönetmelikle yabancı sağlık personelinin Türkiye'deki özel sağlık kuruluşlarında çalışma biçimlerini hükme bağladı. Yönetmeliğe göre, diploma ve uzmanlık belgesi denkliği onaylanan, Türkçe dil bilgisi tespit edilen, ülkelerinden mesleği yapmalarına engel bulunmadığına dair belge getiren yabancı sağlık çalışanlarının Türkiye'de görev yapabilmesinin önü açıldı.
 
İKİNCİ YAZI GELDİ
 
Bu düzenlemelerin ardından TTB, bağlı odalara ikinci bir yazı gönderdi. Geçtiğimiz hafta yayımlanan genelgede, Bakanlığın istediği belgelerle odalara üyelik için istenen evrakları ibraz eden yabancı doktorların üyelik kaydının alınacağını bildirdi. Ancak bu kez de, üye olan yabancı doktorların 'seçme ve seçilme hakkından yararlanamayacağı' şartı getirildi. TTB'nin ilgili yazısında, 'Ülkemize çalışmak üzere gelen hekimlerin, seçme ve seçilme hakkı dışında bütün üyelik haklarından yararlandırılması ve yükümlülüklere tabi kılınması gerekmektedir' ifadesine yer verild
 

 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER