UZMAN TABİPLERİN EMEKLİLİK HAKLARI HANGİ MEMURLARLA AYNI?

Kadro unvanları farklı olsa bile, Devlet memurlarından bazılarının emeklilik hakları aynı seviyelerde olabilmektedir.

UZMAN TABİPLERİN EMEKLİLİK HAKLARI HANGİ MEMURLARLA AYNI?
1 Ekim 2008 tarihinden önce 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununa tabi bir göreve başlamış olan Devlet memurlarının emeklilik hakları; emekli keseneğine esas derece/kademelerine, hak kazanmış oldukları ek göstergeye, hizmet sürelerine (kıdem yılı, ikramiye yılı, fiili hizmet yılı), hak kazandıkları makam ve temsil/görev tazminatı göstergelerine göre değişen miktarlarda olabilmektedir.
 
 
 
Çalışırken yararlanılan maaş unsurlarının tamamının emekliliğe yansımamasından dolayı, çalışırken maaş miktarları farklı olan bazı memurların emeklilik hakları aynı miktarda olabilmektedir.
 
Ek göstergesi aynı olanların (makam tazminatı olmayan) emeklilik hakları da aynı
 
Ek göstergesi ile emekli keseneğine esas seviyesi ve hizmet süresi aynı olan Devlet memurlarından, makam tazminatından yararlanmayanların tamamının (hangi unvanda olursa olsun) emeklilik hakları aynı seviyede olmaktadır.
 
Örneğin, 1.derecede kadroda 3600 ek göstergeden yararlanan ve bulunduğu görev için makam tazminatı belirlenmemiş olan Devlet memurlarından; emekli keseneğine esas seviyesi 1/4 ve hizmet süresi 30 yıl olanların tamamı için 2017 yılının ikinci yarısında geçerli olan emeklilik hakları şu şekildedir.
 
Derece Kademe
 
Ek Gösterge
 
Hizmet Yılı
 
Emekli Aylığı
 
Emekli İkramiyesi
 
1/4
 
3600
 
30
 
2.993 TL
 
107.927 TL
 
Emeklilik bakımından Uzman Tabip ile aynı haklara sahip olan bazı unvanlar
 
1.derece kadroda 3600 ek göstergeden yararlanan Uzman Tabip unvanlı Devlet memurları da, ek göstergesi aynı olan diğer bazı unvanlardaki memurlarla aynı emeklilik haklarına sahip olmaktadır.
 
Aynı şartlarda emekli olduklarında, Uzman Tabip unvanlı Devlet memurları ile aynı miktarda emekli aylığı ve emekli ikramiyesi alan memurlardan bazıları şunlar:
 
Mühendis (baş ve yüksek mühendis dahil)
 
Mimar (baş ve yüksek mimar dahil)
 
Bölge Plancısı
 
Şehir Plancısı
 
Tabip
 
Diş Hekimi
 
Uzman Veteriner
 
Veteriner Hekim
 
Eczacı
 
Biyolog
 
1.Sınıf Emniyet Müdürü (il emniyet müdürü olmayanlar)
 
Bakanlık Müşaviri (ek göstergesi 3600 olup makam tazminatından yararlanmayan)
Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER